HLR utbildning Malmö - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

HLR utbildning Malmö

Här hittar du HLR utbildning Malmö till ditt företag

En hjärt- och lungräddning kan verkligen vara en av de viktigaste utbildningarna som du kan göra både för dig själv och för ditt företag. Att träna regelbundet på kunskaperna, även om du vet vad du ska göra, är ett ypperligt sätt att hålla kunskapen i färskt minne. Vi har utbildningar för både sjukvårdspersonal och företag.

Utbilda dig och din personal

Beroende på var du arbetar finns det olika riktlinjer för hur ofta du bör gå utbildningen. Jobbar du till exempel inom vården är HLR-utbildning något du behöver göra en gång varje halvår. På andra arbetsplatser är en årsintervall mer lagom. Då kan även ny personal hinna få sin utbildning fastän de inte jobbat så länge.

Det är inte bara akuta olyckor som kräver HLR. Det kan även vara en person som har ett svagt hjärta eller får en hjärtinfarkt utan förvarning. När det händer är det viktigt att någon startar HLR så snabbt som möjligt eftersom det kan vara skillnaden på om den här personen överlever eller inte.

Bra för arbetsmiljön

Genom att ha en regelbunden utbildning kan du vara trygg i att säkerheten på din arbetsplats är bättre. Om personalen kommer ihåg sin utbildning och någon kan styra en defibrillator, finns det resurser om olyckan skulle vara framme.

Det gäller nämligen att kunskapen sitter i ryggmärgen så att du inte behöver tänka efter utan bara kan agera. Varje minut är nämligen oerhört viktig när det kommer till hjärtstillestånd.

Skillnad på barn och vuxna

Att utföra en hjärt- och lungräddning på barn eller vuxna skiljer sig något. Därför kan det vara en god idé att ha med båda inslagen, även om ni inte jobbar med barn på arbetsplatsen. Det är det en bra kunskap att ha, oavsett om du har barn eller inte. Barn är mer känsliga för syrebrist och har en mjukare bröstkorg än vuxna. Specialkunskaper och fördjupningar om just hjärt- och lungräddning på barn kan alltså vara ett uppskattat inslag på alla arbetsplatser.

Så här går vår utbildning till

När du bokar en HLR utbildning i Malmö av oss kommer du behöva avsätta en halvdag till utbildningen. Den är cirka tre timmar lång och innehåller allt du och ditt team behöver kunna om HLR.

Vi går igenom steg för steg hur du utför hjärt- och lungräddning. Du får också lära sig hur hjärtat är anatomiskt uppbyggt och hur det fungerar. Vi kommer även att gå igenom hur en hjärtstartare fungerar och det är något som du och dina kollegor kan ha oerhörd nytta av i många situationer.

Syftet med vår utbildning är att varje person ska kunna känna sig tillräckligt trygg med sina hjärt- och lungräddningskunskaper att de vågar agera om en olycka skulle ske. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar. Vi utför utbildningen och övningarna i era lokaler och vi har specialkonstruerade dockor att öva på. Briab riktar sig till alla typer av företag som är intresserade av att lära sig HLR. Det enklaste är att kontakta oss så kan vi berätta mer och även boka in en dag för utbildning.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår