HLR utbildning Halmstad - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

HLR utbildning Halmstad

HLR utbildning Halmstad

Att kunna hjärt- och lungräddning är nödvändigt för dig som verkligen vill hjälpa en person som blivit drabbad av hjärtstopp. Bor du i södra Halland kan du anmäla dig till en HLR utbildning Halmstad.

När hjärtat stannar på en person så slutar blodet att pumpa runt i kroppen. Då avlider personen som är drabbad. Med hjärt- och lungräddning är det möjligt att få blodet att pumpa runt ändå och på det sättet rädda personens liv.

Att träna hjärt- och lungräddning en gång per år är ett utmärkt sätt att alltid hålla kunskapen uppdaterad, så att du verkligen minns hur du ska göra. Det gäller nämligen att kunskapen sitter så pass djupt att du kan agera direkt i ett skarpt läge. Tiden är knapp i sådana situationer och rätt åtgärder kan vara skillnaden mellan liv och död.

Hjärt- och lungräddning för sjukvårdspersonal

Alla inom sjukvården bör uppdatera sina kunskaper inom HLR en gång i halvåret genom att gå en utbildning. För att säkerställa att kompetensen är absolut uppdaterad bör du som utbildar andra inom HLR också fortbilda dig i ämnet två gånger per år. Det är också viktigt att du är påläst och regelbundet kontrollerar om det kommit in nytt utbildningsmaterial i ämnet.

HLR utbildning Halmstad för företag

Det är en god ide för alla typer av företag att lära sin personal hjärt- och lungräddning. Det kan komma till användning på arbetsplatsen och är således en arbetsmiljöfråga. Men en person som har fått lära sig HLR på arbetet bär förstås med sig kunskapen överallt.

Du kan ta den i bruk när en akut situation uppstår, kanske i hemmet eller på en offentlig plats. HLR kan du också använda när någon satt i halsen eller vid en drunkningsolycka. Ett företag som ordnar HLR-kurser för personalen har därmed bidragit till samhällsnyttan på ett påtagligt sätt.

HLR på barn

Precis som när ett barn få hjärtstopp ska hjärt- och lungräddning påbörjas så fort som möjligt. Har du själv inte gått en kurs i hjärt- och lungräddning ska du ringa 112 och följa deras instruktioner för hur en HLR utförs.

Dockan Mini Anne är en uppblåsbar träningsdocka som alla som vill lära sig hjärt- och lungräddning kan använda. Den är ett viktigt hjälpmedel för den som lär ut HLR, men alla kan köpa dockan för att ha den att träna på. Dockan är lätt att packa ner i den medföljande förpackningen och den som vill kan köpa till extra utrustning.

Det är alltså ett utmärkt hjälpmedel att hålla kunskaperna vid liv med, så att det sitter i ryggmärgen när det verkligen gäller. Dockan är inte särskilt dyr. Det är dock en utmärkt investering att ha på en arbetsplats så att alla som vill kan träna på den.

HLR utbildning på ditt företag

Om företaget du arbetar på i Halland aldrig haft en HLR utbildning Halmstad kan vi rekommendera att du tar tag i saken och ser till att anordna en sådan. Det brukar dessutom vara en utbildning som personalen uppskattar.

Om du själv inte har en chefsposition eller är arbetsledare på företaget kan vi varmt rekommendera att du tar upp förslaget med din arbetsgivare.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår