HLR instruktör Skåne - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

HLR instruktör Skåne

HLR instruktör Skåne

Det kan vara en okänd person på gatan, en arbetskollega eller en familjemedlem. Oavsett på vilken plats du befinner dig kan någon nära dig drabbas av hjärtstopp. Därför är det viktigt att vara utbildad inom grunderna i hjärt- och lungräddning, eller som det brukar förkortas HLR. Din insats när olyckan är framme kan rädda liv – och blir du drabbad önskar du att människor runt omkring dig vet hur man utför HLR.

Vill utbilda inom hjärt- och lungräddning

Av den anledningen är det bra att gå en kurs där en instruktör inom hjärt- och lungräddning utbildar dig inom området. Riksförbundet HjärtLung är aktiva i nästan alla län i Sverige. Deras vision är att alla som är drabbade av en hjärt-, kärl- eller lungsjukdom ska kunna leva ett bra liv trots sin diagnos. De menar att rätt stöd efter att diagnosen blivit fastslagen är helt avgörande för det fortsatta livet. Inte nog med att de samlar in pengar till sin verksamhet för fortsatt forskning om sjukdomarna – de utbildar dessutom alla som vill inom HLR, för att rädda liv.

Hitta en HLR-instruktör i Skåne

Som tidigare nämnt finns Riksförbundet nästan överallt i vårat avlånga land. I den här texten kommer vi att titta närmare på vart du kan vända dig om du vill utbilda dig inom HLR i Skånes län. Skåne är ett av Sveriges största län när det kommer till befolkning. Här bor nästan 1,5 miljoner människor, och därför har Riksförbundet HLR instruktörer på plats i flera av Skånes många kommuner.

HLR instruktör Skåne finns på plats i de större städerna som Malmö och Helsingborg, men också i Österlen och Hässleholm för att nämna några av de 15 kommuner där föreningen verkar. På respektive förenings hemsida kan du hålla utkik efter planerade utbildningar så att du kan komma igång med din kurs.

Vill du utbilda dig till HLR-instruktör?

Det är däremot inte bara i genom Riksförbundet HjärtLung du kan hitta en HLR-instruktör i Skåne. Flera andra föreningar erbjuder utbildningar – och det är dessutom ett stort behov efter personer som vill engagera sig ett ytterligare steg och utbilda sig till HLR-instruktör.

Efterfrågan är hög och många föreningar erbjuder nu kurser för dig som vill bli instruktör inom HLR. Ser vi till behovet i Skåne så är det mycket stort, och genom HLR-rådets utbildningsportal kan du hitta mer information om hur du går tillväga för att gå en kurs som gör dig till HLR-instruktör. Därifrån kan du se den utbildning som passar dig allra bäst, både om du vill utbilda dig till instruktör eller bara lära dig mer om grunderna inom HLR.

Så går HLR till

Vad som däremot är gemensamt för dig som vill hitta en HLR-instruktör eller utbilda dig till en sådan är hur du genomför hjärt- och lungräddning. Du får lära dig hur du ska agera om en person plötsligt blir drabbad av ett hjärtstopp, och kurserna omfattar följande: Larma 112, medvetandekontroll, stabilt sidoläge, hur du använder hjärtstartare och andra praktiska övningar. Alltför att du ska kunna rädda liv när olyckan är framme.

HLR utbildning på ditt företag

Om företaget du arbetar aldrig haft en HLR utbildning kan vi rekommendera att du tar tag i saken och ser till att ordna en sådan. Det brukar dessutom vara en utbildning som personalen uppskattar.

Om du själv inte har en chefsposition eller är arbetsledare på företaget kan vi varmt rekommendera att du tar upp förslaget med din arbetsgivare. Läs mer om våra utbildningar eller kontakta oss i formuläret på högersidan.

Du kan också läsa mer om HLR här.

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår