HLR instruktör jobb - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

HLR instruktör jobb

Med ett HLR instruktörsjobb kan du vara livsviktig

Är du en person som tycker om att hjälpa människor? Vill du lära dig livsviktig kunskap som räddar liv och som du dessutom kan lära ut till andra? Då kan ett HLR instruktör jobb vara något för dig!

Vad betyder HLR?

HLR står för hjärt- och lungräddning och som HLR instruktör lär du andra hur man ska agera om någon i omgivningen drabbas av ett plötsligt hjärtstopp eller sätter något i halsen. Med tanke på att det sker mer än 5000 oväntade hjärtstopp i Sverige varje år, så är HLR livsviktig kunskap för alla. I kritiska lägen är det skönt att veta vad man ska göra för att på bästa sätt kunna rädda någons liv i stället för att riskera att stå bredvid handlingsförlamad.

Vad gör man som HLR instruktör?

Att jobba som HLR instruktör är både roligt och inspirerande. Det är ett flexibelt jobb där du reser runt och träffar människor i arbetsmiljöer eller privata miljöer och utbildar och praktiskt interagerar med folk.

Som HLR instruktör är det bra om du har tidigare erfarenhet från räddningstjänsten, akutsjukvården eller ambulansen, men egentligen behöver du bara ha hjärtat på rätt ställe, bra attityd, vara lugn och ärlig och känna dig bekväm och trygg med att prata framför folk. Du måste ha mycket goda språkkunskaper, körkort och ibland även tillgång till egen bil.

Hur hittar man en HLR instruktörskurs?

Vill du bli HLR instruktör, måste du först gå en HLR instruktörskurs. På HLR-rådets hemsida, www.hlr.nu kan man via utbildningsportalen söka efter instruktörskurser. Kurser erbjuds i kontinuerligt i Stockholm, Göteborg och Malmö, men kan också hållas på annan ort. Du behöver skicka in din CV och ett personligt brev för att bli antagen till kursen. Utbildningen inklusive kursmaterial kostar 4700 kronor exklusive moms. Kursavgiften betalar du själv för och efter godkänd utbildning blir du certifierad instruktör.

Vad lär man sig?

Kursen innehåller medvetandekontroll, andningskontroll, livsfarligt läge och stabilt sidoläge. Man lär sig hur man snabbast larmar via 112 och hur kedjan fungerar som räddar liv. På kursen övar man praktiskt på hur man utför hjärt- och lungräddning, livräddning vid luftvägsstopp och hur en hjärtstartare fungerar. Man lär sig säkerhetsaspekter, praktiska övningar, demonstration av hjärtstartare, pedagogik och hur man självständigt utför och håller i grundutbildningar.

Din HLR certifiering gäller under 5 år, sedan måste du uppdatera dina kunskaper för att få den förnyad. Att hålla dina kunskaper aktuella enligt senaste riktlinjer är ditt eget ansvar och en förutsättning för att upprätthålla kvalitet som instruktör.

Hur hittar man uppdrag?

När du utbildat dig till HLR instruktör kan du söka efter företag som kan ge dig uppdrag i ditt närområde. Uppdragsgivaren står för utbildningsmaterialet. Du reser runt till kunder, oftast företag och utbildar de anställda i HLR. Ersättning betalas ut per timme eller per kurstillfälle och det är bra om du har en egen firma så att du kan fakturera din uppdragsgivare, men det finns även alternativa vägar att gå när det gäller betalning.

Som HLR instruktör finns det gott om uppdrag runt om i Sverige.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår