Brandman och VVS-Projektör - Nalin Roselea - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Brandman och VVS-Projektör – Nalin Roselea

I onsdags dök vår Nalin Roselea upp i sitt larmställ, det var nämligen RRBs ”Brandman på jobbet dag”.
Nalin har har varit deltidsbrandman i 10 år och kombinerat det med sin yrkesroll som VVS-Projektör på Briab.

Image (1)

Nalin! Berätta, varför är du deltidsbrandman?
Jag har insett att det som driver mig att viljan att hjälpa folk. Som ingenjör hjälpa jag folk på långt håll, som brandman har jag möjlighet att hjälpa folk på ett helt annat sätt. Det tycker jag är roligt.

Vad är det du uppskattar mest i din roll inom räddningstjänsten?
Det är både den spänning som finns när man har beredskap, att inte veta vad som kommer händer. Man kan vara sittande med familjen kring matbordet och sen 10 minuter senare är man i en brandbil på väg mot en fullt utvecklad villabrand. Men det är också den gemenskap som man har i sin brandmansgrupp som jag uppskattar. Vi ska hjälpa folk, men vi ska även ta hand om varandra och kanske rädda liv på varandra om något gå fel.

Finns det någon händelse du aldrig kommer glömma som du vill dela med dig av?
Ja absolut, en svår bilolycka som var en frontalkrock med flera avlidna vid framkomst samt en som avled senare efter han hade åkt ambulanshelikopter. Det jag tar med mig från detta är både att vi inte har bråttom egentligen, när man funderar lite över de konsekvenser som kan finnas. Men även att livet är kort, allt kan ändras på någon sekund, så vi måste ta vara på varje dag.

Vilka insikter om dig själv har deltidsbrandmansyrket gett?
Att jag är en bra ledare. Sen fem år tillbaka är jag styrkeledare i min grupp, en spännande och utvecklande roll.

Skulle du säga att yrket som deltidsbrandman gör dig till en bättre kollega på Briab?
Ja absolut, mest genom att jag är generellt är en bättre person, men även att jag har lite praktisk erfarenhet av bränder. Det är ändå VÄLDIGT mycket prat om brand på Briab.

Tack Nalin för att du delar med dig och den insats du gör!

Läs mer om RRB’s initiativ.

Brandman på jobbet-dagen

 

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår