Träffa våra nya medarbetare - Stephanie Axelsson - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Träffa våra nya medarbetare - Stephanie Axelsson

För att träffa nummer två av våra fem nya medarbetare på Briab åkte vi norr från Malmö och Lomma, upp längst kusten till Helsingborg, där vi hittar Stephanie Axelsson.

Stephanie Axelsson, Briab

Hej Stephanie,
Berätta gärna lite om dig själv, var kommer du ifån, vad gillar du och vad har gjort?

Jag är 27 år gammal, född i Helsingborg och uppvuxen strax utanför. Hästar har varit mitt stora intresse hela livet och jag har ridit och haft egna större delen av mitt liv. När jag började plugga till Brandingenjör räckte inte tiden till längre och på senare år har passionen övergått till inredning och design. Hästarna kommer såklart alltid finnas med på ett eller annat vis. Efter avslutade studier i Lund hamnade jag återigen i kära hemstaden Helsingborg tillsammans med min sambo Eric och vår hund Luna.

Hur har din yrkesresa sett ut fram tills nu?

Jag är ju relativt nyexaminerad så min yrkesresa som brandingenjör är inte särskilt lång. Efter studierna jobbade jag ca. ett halvår på ett företag som konsult och valde sedan att gå vidare till Briab, där jag är idag. Mellan gymnasiet och högskolan har det varit lite blandade jobb och aktiviteter, allt från GMU till arbete på restaurang och i butik. Gemensamt med det jag trivs bäst med är att få ha variation i det jag gör. Jag trivs med olika arbetsuppgifter, men också att mitt jobb är både praktiskt och teoretiskt.

Varför blev det Briab nu?

Framförallt för känslan jag fick från intervjuerna. Jag blir alltid så fascinerad när arbetsgivare är duktiga på intervjuer, när de ställer relevanta frågor och ger en känsla av att vi har en diskussion och pratar med varandra snarare än att man sitter i ett korsförhör. Allting har känts så bra i magen från första kontakten. Det är viktigt för mig att jag trivs med kollegor och chefer. Och sen har vi ju såklart också många roliga projekt av blandad kaliber, där jag får chans att variera mig, så som jag trivs med.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar det närmsta året?

Jag har massor av förväntningar och förhoppningar, kommer inte på något specifikt på rak arm men jag tror och hoppas på ett riktigt bra och rolig år på alla sätt och vis.

Du ska ju jobba på Briab i Malmö, har du lite bra tips om staden till besökande?

Jag kan egentligen inte så mycket om Malmö och även om det är det kontor jag tillhör så sitter jag just nu mest på hemmakontoret, så jag ger er de bästa tipsen i fantastiska Helsingborg istället.

– Bästa restaurangerna?
Det finns för många, några av de bästa är Forni, Creo, Nabo, Reggio, Benchwarmers

– Favoritplatser?

Havet, Pålsjöskog och min lägenhet

– Promenadstråk?
Landborgspromenaden och Råådalen

– Bästa med Helsingborg i sammanfattning
Bästa med Helsingborg är nära till havet, fin natur, restaurang- och krogtät och nära till Danmark.

Vi börjar närma oss vår (även om man inte kan tro det…) och även sommar! Var spenderar du helst din semester och vad gör du?

Oj, finns många ställen att vara på och massor att göra. Jag spenderar helst min semester med en perfekt och lagom blandning av allt, sovmorgnar, tidiga morgnar, soluppgångar och solnedgångar, små spontana utflykter, längre planerade vistelser, promenader i skogen, dagar på stranden, grilla korv och tälta, dricka vin och gå på spa, kvällsbada m.m. Sen åker jag gärna och hälsar på mina föräldrar i Frankrike även om det inte blivit så mycket av det de senaste året.

Och slutligen en klassisk intervju fråga – har du nån dold talang eller förmåga du vill dela med dig av?

Räknas spagat?

Jag tar mig friheten att för oss alla som inte kan gå ner i spagat (och det är ju typ de allra flesta) tvärsäkert påstå att det är både en talang och troligtivs ett resultat av mycket och smärtsam träning. Jag tackar Stephanie för en trevlig pratstund och promenerar hemåt med en ljuv känsla av sommar. Jag känner tydligt att Stephanie precis har planerat exakt hur jag ska ha det på min semester. Enda avvikelse är att jag åker till Norra Älvstranden istället för Frankrike.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår