Samtal med Dan om Zanzibar, simning och hemliga projekt - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Samtal med Dan om Zanzibar, simning och hemliga projekt

Kitesurfaren och tidigare elitsimmaren Dan Sylvén Cornelius är uppvuxen på både Söder och på Prevecon (nu en del av Briab). Vi fick en trevlig pratstund mellan möten och kontorsflyttande. Det går i ett nu!

Dan Sylvén Cornelius

Hej Dan, berätta gärna lite kort om dig själv och din bakgrund.

Jag är född och uppvuxen på Söder, ett stenkast från Briabs nya kontor på Maria Skolgata, i Stockholm. Jag började plugga på LTH i Lund 2003 och var klar brandingenjör och civilingenjör i riskhantering i december 2007.

Hur har din yrkesresa sett ut hittills?

Jag sommarjobbade på Prevecon och började sedan jobba heltid i december 2007. Sedan dess har jag haft lite olika roller inom företaget och de sista åren som kontorschef i Stockholm.

Vilken typ av projekt och uppgifter har givit dig mest?

Jag vet inte om jag kan peka ut något specifikt projekt eller uppgift, faktiskt. Men jag har varit inblandad i några spännande projekt inom riksdagens fastigheter och håller precis på att avsluta om- och tillbyggnadsprojektet av Ledamotshuset. Att få arbeta i den miljön, med allt vad det innebär med säkerhetsfrågor, har varit mycket intressant och givande.

Har du något drömprojekt?

Jag var med i en förstudie till ett projekt som hade varit fantastiskt att få vara med i fortsättningen. Det är dock än så länge ett hemligt projekt så kan inte berätta mer. Men jag lovar att återkomma så fort jag får. Det ser jag fram mot.

Prevecon är nu, sedan ett par månader, en del av Briab? Vad ser du för möjligheter med det, men även lite om utmaningarna gärna.

Det känns fantastiskt att få så många nya duktiga kollegor att arbeta tillsammans med och lära sig av. Ett så pass stort företag har dessutom större möjligheter att ta sig an större och komplexa projekt, vilket vi inte alltid hade möjlighet att göra på Prevecon. Att slå samman våra företags arbetssätt och stödsystem kommer säker vara utmanande rent praktiskt den första tiden.

Dan Sylvén Cornelius

”Ända in i kaklet” sägs ibland som en liknelse. Men för dig har det varit väldigt konkret och verkligt, vad jag förstår. Berätta gärna lite.

Jag har simmat under hela uppväxten. Att simma på elitnivå har tagit mig till större delen av Sveriges alla simhallar, givit mig flera SM-medaljer och jag var 2 år och simmade och pluggade på college utanför Chicago i USA. Som gammal avdankad simmare simmade jag även lite masterssimning nere i Lund under studietiden och passade på att simma masters-VM när det arrangerades nere i Göteborg.

Vad har du med dig in i ditt yrke från din tid som elitidrottare?

Att jobba och sträva mot uppsatta mål är en viktig lärdom och förmåga jag fått av att träna och idrotta på hög nivå. Men kanske viktigast är att man lär sig leva och verka efter inställningen att det mesta är möjligt bara man är dedikerad och jobbar hårt. Man klarar alltid mycket mer än man tror.

Vilket är ditt favoritställe på vintern resp. sommaren. Och varför, lite kort?

Jambiani beach på Zanzibar vintertid är fantastiskt. Där har jag varit två gånger. En långgrund strand med ca 30C i vattnet där det ofta blåser bra i jan-feb gör att det är ett toppenställe för kitesurfing. Att man dessutom kan vara där i flera veckor utan att behöva ta på sig ett par skor är nice. På sommaren gillar jag havet och skärgården. Att bara ligga på och slappa på en klippa, åka båt eller kitesurfa.

Med den lätt drömska avslutningen, denna dag med -3 och snö-blandat regn, tackar jag Dan för en trevlig pratstund och styr hemåt mot datorn och en resebokning. Mot solen och värmen! Det får var slut på det mörka och kalla nu!

 

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår