Ny på Briab men gammal i gamet - Daniel Friberg - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Ny på Briab men gammal i gamet - Daniel Friberg

Vi välkomnar Daniel till Briab och passar på att ta skönt snack om livet, jobbet och intressena. Daniel är ingen främling för oss på Briab då han varit en kollega i ett av våra viktigaste samarbeten under lång tid. Men det får han berätta mer om.

Daniel Friberg med bästa vännerna

Hej Daniel,

Kul att du har börjat på Briab, har du lust att berätta lite om dig själv och din bakgrund.  Men även vad du ser och vill framåt. Vi börjar i dåtid, tänker jag

Hm, jag börjar i relativ närtid ändå. Jag har de senaste 12 åren arbetat med brandskydd, riskhantering och förebyggande arbete utifrån ett mer produktorienterat perspektiv. Tycker att ämnet är superspännande. Med väldigt små medel kan företag skydda sin affär och sin verksamhet från konsekvenser som kan påverka bolagets överlevnad, men också skada på människor och miljö. Min uppgift har alltid varit att skapa ett intresse och generera affärer, där min drivkraft har varit att få ta en tjänst som faktiskt kan göra skillnad till marknaden. En av de stora utmaningarna i mitt uppdrag är att kunderna ofta har ett lågt intresse för det jag och vi erbjuder. Att anta den utmaningen och lyckas förklara och motivera varför det är värdefullt och vad insatser kan ge, har känts viktigt och skapat ett stort driv hos mig. I grunden är jag marknadsekonom och det kommersiella marknadsarbetet har faktiskt blivit en passion hos mig.

Hur har din yrkesbana sett ut hittills?

Jag startade min karriär på Presto för drygt 12 år sedan och som mycket i livet började jag där av en slump. Jag blev uppringd efter en träningshelg, på den tiden spelade jag innebandy och hade just blivit värvad till en ny klubb, med ett erbjudande om att kliva in på ett 6 månaders vikariat. Resten, är som man brukar säga, historia. På Presto var tjänsteutbudet mitt område till en början. Efter det har jag haft roller som försäljningschef och främst marknadschef, där jag främst arbetade med helhetsperspektivet och att skapa kundrelationer. Vilket är det jag tycker är absolut roligast! Min resa på Presto gick från knappt 300mkr i omsättning till över 1 mdr, då jag steg av. Det är något jag är stolt över då  det är ett tydligt bevis och ett konkret resultat av att vi har kämpat och skapat riktigt kundvärde. Utan det är en sådan resa inte möjlig. Värt att nämna är att jag under min studietid var en period på Henkel-Norden där jag arbetade med trade-marketing. Att jag fick lära mig skapa intresse för snabbrörliga varor har färgat mig mycket och gett mig stor nytta under min karriär.

Varför blev det Briab nu?

Jag har under flera år samarbetat med Briab och känt en attraktion till varumärket, värderingarna och kulturen. Värdegrunden och att hållbarhet är viktigt på riktigt i kombination med att jag känner att jag kan bidra till Briabs spännande resan är anledningen till att jag nu är här, kort och gott.

Daniel Friberg

Varför är det intressant att jobba med Brand, Risk och Säkerhet? Du hade ju chansen att dra å nått annat håll nu, men fortsätter?

Det stämmer, det var nog min initiala tanke också. Men på nästan alla sätt är detta ett helt annat håll än vad jag sysslat med tidigare. Dessutom känns det fortfarande lika viktigt att arbeta med brand, risk och säkerhet med hållbarhet i fokus. Det vi på Briab erbjuder är helt andra saker än tidigare, så jag känner helt klart nytändning och har absolut ingen känsla av samma som tidigare.

Vilka är de tre viktigaste faktorena för att vara glad och nöjd när man går till jobbet?

Värdegrund/kultur, viljan att komma framåt och utvecklas samt, klyschigt säkert, men så sant, ha kul när man gör det!

Vilka är de tre viktigaste faktorena för att vara glad och nöjd när man går hem från jobbet

Känna att man bidragit till alla tre faktorerna jag nämnde ovan.

Jag vet att du är rätt fäst vid havet, på vilket sätt?

Det stämmer bra, det är min absolut stora passion. Att arbeta i skärgården är fantastiskt, tidigare har jag kört taxibåt, varit räddningsskeppare i 17 år med över 700 uppdrag, och fiskat i princip varenda vik längs ostkusten. Idag ser det lite annorlunda ut, då endast fisket är kvar, men med mycket pusslande brukar jag lyckas ta mig ut minst 3 ggr per månad, vilket jag är så tacksam för! Vatten, båtar och natur är verkligen något jag inte kan sluta prata om.

Vilken är människans bästa vän?

Hund såklart, jag har själv två st. En liten bestämd blandras (75% chihuahua 25% Lancashire heeler) och en Bordercollie. Kärlek varenda sekund.

Och slutligen, vilken boll väljer du?

Tennisboll såklart! Vilket som är favoritslaget? Serveess!

Med den bollen avslutar vårt samtal och drar till tennisbanan för en drabbning med densamma. Jag har har faktiskt vunnit några gem över Daniel vid ett par tillfällen, men väntar mig storstryk. Daniel har en tendens att bli väldigt bra på det han satsar på och intresserar sig för. Det bådar gott för oss på Briab!

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår