Projsec ansluter Briab - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Projsec ansluter Briab

Den 28 juni välkomnade vi på Briab våra nya medarbetare på Projsec, experter inom fysisk säkerhet, med verksamhet runt om i Sverige. Sedan starten 2002 har vi vuxit organiskt från 8 medarbetare till idag 140 och är ledande inom brandskydd och riskhantering under löftet The right side of risk. Förvärvet av Projsec är vårt första efter att investeringsfonden Alder blev vår nya ägare hösten 2020.

Briab_Prosec2

Henrik Good, VD Projsec och Björn Wulff, VD Briab

Projsec är marknadens ledande konsultföretag inom fysisk säkerhet och bedriver följande verksamhet:

  • Projektering av mekaniskt inbrottsskydd (dörrmiljöer, intrångsskydd, forceringsskydd mm), teknisk säkerhet samt dörr- och beslagsprojektering i den molnbaserade tjänsten BIMeye Door Manager
  • Projsec erbjuder kompetens och tjänster som t ex. underlag för säkerhetsupphandlingar, säkerhetsutredningar, utbildningar och besiktningar

Projsecs uppdragsgivare

Projsec arbetar för arkitekter, projektledare, byggentreprenörer, fastighetsförvaltare, myndigheter, kommuner och företag.

Exempel på uppdrag

Projsec har bl.a. jobbat med terminalbyggnaden i Värtahamnen, kontor i Sergelhuset, Stockholms konserthus, Akademiska sjukhuset och Östersunds arena.

Bakgrund

Projsec grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm (grannar med Briab), men har även kontor i Örebro, Malmö och Karlshamn. Bolaget har idag 24 anställda och en omsättning på 25,4 MSEK. Projsec har växt från ca 6 MSEK 2015 till en omsättning på 25,4 MSEK 2020.

Växande kundvärde

I grunden finns en god strategisk och kulturell passform mellan Briab och Projsec då båda verksamheterna har sin utgångspunkt som oberoende konsulter och experter, med ett tydligt fokus på värdeskapande för kunden. Bolagens kompetenser, kunderbjudanden och kundsegment kompletterar varandra på ett flertal områden. Båda bolagen är drivande inom digitalisering av arbetssätt och metoder.

”Vår drivkraft att hjälpa våra kunder till rätt sida risk/The Right side of Risk blir nu än mer heltäckande och värdeskapande. Brandskydd, riskhantering och fysisk säkerhet är grundläggande för trygga och hållbara miljöer och skapas från första pennstreck i design och projektering. Där arbetar både Projsec och vi på precis samma sätt och både våra synergier och utvecklingsmöjligheter är nästan för många att lista”, säger Briabs VD Björn Wulff.

Projsec och Briab kommer att driva verksamhet runt om i Sverige, huvudkontor i Stockholm och på ett 10 tal orter, från Gävle i norr till Malmö i söder.

Att komplettera Briab känns som ett helt naturligt steg för oss alla på Projsec. Viktigast är dock att det upplevs rätt och värdefullt för våra kunder och det är jag helt övertygad om att det gör. Att kunna erbjuda ansvaret för helheten runt brand, risk och fysisk säkerhet är stort och något våra kollegor på kundsidan efterfrågar, sammanfattar Henrik Good, VD och grundare av Projsec

Integrationen och samordningen av verksamheterna har påbörjats och är i full gång, ett arbete som kommer krönas av inflyttning i nytt toppmodernt huvudkontor på Söder kring årsskiftet 21/22.

Vi jobbar med samma kundbehov – trygghet, vi jobbar på samma marknad – samhällsbyggande, vi jobbar i samma skede i projekten – design och projektering. Och slutligen står vi inför samma enorma tillväxtmöjligheter – digitalisering och hållbar förvaltning. Vi är en perfect match och det ska bli otroligt spännande att växa tillsammans framåt, avslutar Björn Wulff.

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår