Ny i risk teamet - Viktor Sturegård - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Ny i risk teamet - Viktor Sturegård

Nu får vi förstärkning till vårt risk team i södra Sverige och hälsar Viktor Sturegård välkommen till the right side of risk. Vi passar på att ställa ett par frågor för att ni ska få lite pejl på vår nya och synnerligen aktiva medarbetare. Spännvidd är ett ord som poppar upp i mitt huvud under intervjun...

Skärmavbild 2021-10-07 kl. 15.02.02

Hej Viktor, berätta gärna lite kort om dig själv och din bakgrund

Jag är född, uppvuxen och bor i Göteborg. Somrarna spenderas oftast ute i sommarstugan på Kosteröarna i Bohuslän. På fritiden tycker jag om att läsa böcker, laga mat, träna, brygga öl och spela brädspel. Gärna varianter med tjocka regelböcker och stora mängder tillhörande plastfigurer.

Hur har din yrkesresa sett ut hittills?

Efter studier i Lund flyttade jag tillbaka till Göteborg och började arbeta i riskgruppen på COWI. I gruppen arbetade ett flertal seniora konsulter med lång och bred erfarenhet, vilket gav mig fantastiska möjligheter att utvecklas inom en mängd olika typer av uppdrag. Initialt arbetade jag mest med riskfrågor kopplat till samhällsplanering bl.a. med farligt godsutredningar och riskutredningar för farliga verksamheter. Allteftersom fick jag också en mängd spännande uppdrag inom process- och infrastrukturprojekt, men även en del ’udda fåglar’ i form av riskanalyser för flygplatser, tunnlar och bromsblock för tåg. Efter drygt 5 år på COWI kände jag att det var dags för mig att styra vidare mot nya utmaningar.

Vilken typ av projekt och uppgifter har givit dig mest?

Så här i efterhand tycker jag att det oftast varit de projekten som skrämt mig mest vid uppstarten, som man sedan ser tillbaka på som de som utvecklat mig mest. Första gången jag skulle leda Hazop  åkte jag iväg 5 veckor till Karlskoga på egen hand – vilket kändes som ett ’sink or swim’ ögonblick – men det föll väl ut och blev ett fantastiskt roligt och utvecklande uppdrag!

Varför blev det Briab nu?

I samband med att jag sökte mig vidare från min tidigare arbetsgivare var jag i kontakt med ett flertal olika företag, där alla kändes väldigt spännande. Att valet i slutändan föll på Briab var den starka gruppsammanhållningen i riskgruppen. Det kändes väldigt lockande att arbeta i en grupp med många kunniga och drivna kollegor runtom i Sverige. Utmaningen att få vara med och stärka Briabs position inom risk lokalt i Västsverige, men även nationellt inom nya tjänsteområden, var också något som utmanade och lockade. Och när det känns så brukar det bli bra, som sagt.

Viktors lejon

Du ska ju jobba i Briabs risk team i södra Sverige, men med placering i Göteborg. Vilka är dina tre favoritställen eller egenskaper med staden?

Då skulle jag säga Delsjöområdet med skog och sjöar, Magasinsgatan med roliga barer, restauranger och affärer och som nyfunnet intresse under pandemin så finns det en väldigt bra hinderbana i Kviberg!

Vad ser du mest fram emot nu när vi går höst och vinter tillmötes? 

Nu i början av hösten så ser jag fram emot svampplockningen i vackert höstväder. Under vintern så hoppas jag på härlig skidåkning både utför och på längden.

En klassisk avslutande fråga – hur du någon dold talang eller passion?

Har extraknäckt med att spåra lejon i en viltpark i Sydafrika

Hinderbana, Kosteröarna, brygga öl och lejon i Sydafrika, helt plötsligt känns det som att jag saknar några dimensioner i min tillvaro. Och som man säger: wanna get something done – ask a busy man! Så vi lär få höra mer från Viktor och det ser vi fram emot.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår