Briab säljer Bimfire Tools till Symetri - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briab säljer Bimfire Tools till Symetri

Briab har under flera år samarbetat med Symetri för att nå ut på marknaden och möjliggöra för brandskyddsprojektörer att arbeta direkt i BIM-modeller med hjälp av den egenutvecklade programvaran Bimfire Tools. För att driva utvecklingen vidare och höja tempot i samhällsbyggnadsbranschens viktiga digitala omställning avyttrar Briab Bimfire Tools till Symetri.

Briab säljer Bimfire Tools till Symetri

Bilden: Hans Witten-Leo Bimfire Tools, Jens Kolserud Symetri, Björn Wulff Briab, Niklas Strannefors Bimfire Tools, Martin Eriksson Bimfire Tools, Fredrik Fahlén Bimfire Tools, Per Carlsson Symetri

Med början våren 2020 har Briab haft nära samarbete med Symetri med syftet att utveckla en stabil lösning som innebär att även brandprojektören kan jobba digitalt och direkt i BIM-modellen. Nu tas ytterligare ett kliv på den resan då Symetri förvärvar Bimfire Tools. Symetri ser stora möjligheter att driva vidare utveckling och kopplingar till sin egenutvecklade produktplattform Naviate, där både Naviate och Bimfire Tools är tilläggsprogram till Autodesk Revit. Naviate har idag ett stort antal specialfunktioner anpassade för bland annat arkitekter och konstruktörer, som i sin tur har behov av en tydlig kravställning från brandperspektivet. Brandskyddsprojektering blir ett naturligt komplement till portföljen. De brandskyddsprojektörer som redan har gått över till att jobba i BIM och 3D med hjälp av Bimfire Tools ser stora fördelar. När brandprojektören kan kommunicera krav utifrån sin specialistkunskap direkt i modellen kan projektgruppens övriga discipliner agera direkt och fokus blir mer på vidare projektering.

Symetri har lång erfarenhet och kompetens att stötta sina kunder med att digitalisera flöden, arbetssätt samt av att introducera och vidareutveckla BIM-processer.

Brandskydd är en viktig del i BIM-familjen. Och det ska bli riktigt spännande att nu göra en ännu större satsning för att stötta våra kunder inom detta viktiga område”, säger Per Carlsson, affärsområdeschef för AEC Nordics på Symetri.

Brandskyddskrav och brandskyddsinformation hanteras fortfarande via rapporter och skisser, vilket inte bara innebär onödiga byggkostnader, utan även en obefintlig datastruktur för vidare förvaltning. Genom att ta steget över till digitala processer sparas både tid och pengar under byggfasen, samtidigt som spårbarheten ökar. Det leder i sin tur till förbättrad säkerhet och hållbarhet under hela byggnadens livslängd.

”Vi vill tacka våra kollegor, teamet på Bimfire Tools, för ett fantastiskt arbete. I Symetris regi är vi övertygade om att utvecklingen kommer att ta än flera kliv och vi ser fram emot att fortsatt utvecklas vidare tillsammans,” säger Björn Wulff, VD Briab

Symetris förvärv av Bimfire Tools innebär:

• Symetri blir ägare av programvaran Bimfire Tools och fortsätter att driva produktutvecklingen.

• Samtliga anställda i teamet för Bimfire Tools går över till en anställning på Symetri.

• Symetri anställer ytterligare resurser med fokus på kundutveckling.

• Symetri kommer att göra sitt yttersta för att säkra en bra och säker övergång för samtliga kunder.

• Symetri fortsätter att sälja Bimfire Tools i Norden och Storbritannien samt att se på ytterligare expansionsmöjligheter.

• Bimfire Tools kommer att ingå i Symetris utbud av produkter och tjänster globalt.

För mer information, kontakta:

Björn Wulff
Verkställande Direktör Briab
08-406 66 35
bjorn.wulff@briab.se

Per Carlsson
Senior Director AEC Nordics, Symetri
+ 46 (0)70 295 33 10
per.carlsson@symetri.com

Briab vänder osäkerhet till möjligheter genom nyskapande och effektiva lösningar som förbättrar processer, reducerar kostnader och skapar trygghet. Från vårt ursprung inom brandskydd har vi utvecklats till ett företag av innovativa riskhanteringsexperter. Med c:a 180 medarbetare är vi Nordens största fristående riskhanteringsexpert. The right side of risk  – www.briab.se

Symetri  är en av Europas ledande leverantörer av digitala produktlösningar för BIM, produktdesign och livscykelhantering. Genom att kombinera egenutvecklade produkter, förstklassig teknik från partners och ett omfattande utbud av tjänster gör Symetri det möjligt för sina kunder att skapa hållbara konstruktioner, maximera effektiviteten och öka konkurrensfördelarna med hjälp av digitala lösningar. Symetri grundades i Sverige 1989 och har 750 anställda. Företaget har kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Irland och USA. Symetri har status som Autodesk Platinum Partner, Autodesk Authorised Training Centre (ATC) och Autodesk Service Provider Premier och är en del av Addnode Group AB, vars B-aktier är noterade på NASDAQ Stockholm. Addnode Group erbjuder verksamhetskritiska IT-lösningar till utvalda marknader inom både privat och offentlig sektor.

För ytterligare information, besök: www.symetri.com

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår