Briab avyttrar Atavio Products & Solution - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briab avyttrar Atavio Products & Solution

Som ett led i att ytterligare fokusera mot konsult- och kompetensleveransen inom segmentet Brand, Risk och Säkerhet avyttrar Briab sitt ägande i verksamheten inom nödbelysning och hänvisningsarmaturer till Hyttbäcken Invest. Atavios ledningsteam kvarstår som ägare.

Briab avyttrar Atavio till Hyttbäcken Invest

Bild: Marc Axelsson, Anders Eller, Kenneth Lodeklint, Lars Bergström, Björn Wulff

Verksamheten startades 2018 som ett led i att bredda och vässa Briabs genomförandeerbjudande. Kenneth Lodeklint, då ansvarig för Besiktning och Utförandekontroll på Briab, tog ledarrollen i kraft av stor erfarenhet från sin tidigare position inom nödbelysningsbranschen.

”Vi har verkligen lyckats sätta en stark och attraktiv position på marknaden med Atavio Products & Solution. Det ser vi på både kundomdömen och våra siffror. Med det i ryggen känns det helt rätt att ta nästa steg, säger Kenneth Lodeklint, VD för Atavio Products & Solutions.

Atavio kommer att ha huvudkontor med lager och distribution i Värnamo, men med representation och närvaro över hela Sverige.

atavio

Kenneth har samlat ett erfaret och kunnigt team av säljare och projektledare, som med kompetens och kundfokus har etablerat sig som en snabbväxande och uppskattad leverantör på marknaden. Trygghet och säkerhetslösningar blir allt viktigare och vi ser fram emot att få vidareutveckla Atavio och dess erbjudande.”, säger Anders Eller, VD för Hyttbäcken Invest.

Atavio tar över och fortsätter det starka och långvariga samarbetet med en av Europas ledande och drivande innovatörer/leverantörer av nödbelysning och utrymningslösningar, polska AWEX.

Björn Wulff, VD Briab, avslutar, ”När vi på Briab sökte en ny hemvist för Atavio utvärderade vi olika alternativ. Teamet på Atavio har varit en del av Briab-familjen och det var viktigt att hitta rätt arvtagare med ambitioner att utveckla bolaget på lång sikt. I Hyttbäcken tycker vi att vi fann en investerare med såväl skarp hjärna som varmt hjärta”.

För mer information, vänligen kontakta:

Björn Wulff
VD Briab – Brand & Riskingenjörerna AB, 08-406 66 35, bjorn.wulff@briab.se

Anders Eller
VD Hyttbäcken Invest AB, 0703-89 50 77, anders.eller@hyttbackeninvest.se

Kenneth Lodeklint
VD Atavio Products & Solutions AB, 070-291 87 84, kenneth.lodeklint@atavio.se

—————————————————————————

Om Briab
Briab vänder osäkerhet till möjligheter genom nyskapande och effektiva lösningar som förbättrar processer, reducerar kostnader och skapar trygghet. Från vårt ursprung inom brandskydd har vi utvecklats till ett företag av innovativa riskhanteringsexperter. Med c:a 180 medarbetare är vi Nordens största fristående expertföretag inom Brand, Risk och Säkerhet. The right side of risk  –
www.briab.se

Om Hyttbäcken Invest:
Hyttbäcken Invest är ett investeringsföretag med fokus på mindre, entreprenörsledda företag. Vi vill genom aktivt och långsiktigt ägarskap stötta entreprenörsdrivna företag i sin fortsatta utveckling. Därför har vi skapat Hyttbäcken, ett investeringsbolag med plats för entreprenörer – www.hyttbackeninvest.se

 

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår