Briab säkrar FoU-projekt inom Smart Firefighting - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briab säkrar FoU-projekt inom Smart Firefighting

Innan sommaren blev Briab uppvaktade av Lunds universitet angående en FoU-ansökan om att använda digitalisering för att stödja räddningsinsatser. Briabs starka position och kunskap inom digitalisering, inte minst genom vår kunskap om byggnadsinformationsmodellering och IoT, ledde till att vi bedömdes vara en passande part. Projektet har nu fått finansiering och går under titeln “Användning av innovativa digitala verktyg för effektiv och intelligent räddningstjänst”.

digitalisering-bim-laptop

Briab kommer utreda och se över information från BIM-modeller samt vad IoT-sensorer kan spela för roll för effektiva räddningsinsatser, både vad gäller livräddning och egendomsskydd.

Med utgångspunkten i byggnadsdata och möjligheterna med IoT ska Briab utforska möjligheterna att förutse brandförlopp och ge ett beslutsstöd till räddningstjänsten i skarpt läge.

Vi är glada och stolta att ha fått förtroendet från Lunds Universitet för detta framtidsorienterade projekt.

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår