0 fel i dörrmiljöprojektering – lyckat webbinarie med fler på gång. Vad händer Henrik Good? - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

0 fel i dörrmiljöprojektering – lyckat webbinarie med fler på gång. Vad händer Henrik Good?

I slutet november förra året höll Projsec AB (nu en del av Briab) tillsammans med Tribia AB webbinariet "Så säkerställer du dörrmiljöerna i ditt byggprojekt". Där delade vi bl. a med oss av vår erfarenhet inom kravställning, projektering, tillverkning, granskning och besiktning. Webbinariet blev uppskattat och gav mersmak. Men vad händer framöver?

0 fel i dörrmiljöer - webinarie

Henrik,
Varför ett Webbinarie om ”Dörrmiljöer” ?

Den enkla anledningen är att alla tycker att projektering av dörrmiljöer är svårt och att det alltid blir för mycket fel. Utmaningen ligger i komplexiteten då en dörrmiljö ska uppfylla så många olika kravställningar, normer, certifieringar och funktioner. Syftet med webbinariet var att ge vår bild av hur vi tillsammans kan nå ”noll fel i projekteringen”, hur man verkligen och grundligt säkerhetsställer en leverans av dörrmiljön.

Vad fick ni för återkoppling efter webinariet?

Endast positiv feedback, bl. a insåg vi att det är många som inte känner till att det finns säkerhetskonsulter som arbetar med säkerhetsplanering av dörrmiljöernas funktioner. Vi fick även konkreta förfrågningar om vi kan utföra projekteringar i Norge. Vi avvaktar nu första uppdraget. Sammanfattningsvis kan vi säga att webbinariet levererade goda resultat på flera plan.

Se det inspelade webbinariet här

Planerar ni fler i ämnet? och isåfall när?

Vi kommer absolut att fortsätta driva branschens nödvändiga utveckling med att diskutera, utbilda och samverka i frågan. För precis där ligger nyckeln till kostnadseffektivitet och kvalitet. Eller ur ett annat perspektiv – minskat resursslöseri och ökad hållbarhet. Båda aspekterna är något vi verkligen strävar efter inom samhällsbyggandet. Vi har inget planerat datum än, men en föreläsning om hur projekt behöver formeras i ett tidigt skede, samt att skapa ett forum där vi kan diskutera tillgänglighet, utrymning och säkerhet är efterfrågat. Vi har även förfrågningar om ett seminarium med paneldebatt med medverkande från flera discipliner för att diskutera hur vi ska nå våra och samhällets gemensamma hållbarhetsmål.

Vad händer framöver?

Tid och plats kommer vi sätta under våren. Bästa sättet att få info är att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller skicka en intresseanmälan till mig nedan, så hör vi av oss när det är grejer på gång

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår