Träffa våra nya medarbetare - Mattias Eriksson - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Träffa våra nya medarbetare - Mattias Eriksson

Från goa Göteborg har vi nu landat i Sveriges 14’e och Norrlands 2’a stad, Gävle. Där träffar vi vår nya kollega Mattias Eriksson, ett riktigt proffs med ett antal ädla medaljer i bagaget.

Mattias Eriksson, Briab

Hej och välkommen till Briab, Mattias!
Berätta gärna lite om dig själv, var kommer du ifån, vad gillar du och vad har du hållit på med i livet?

Jag är en stolt dalmas uppväxt i Borlänge. Innan jag bestämde mig för att utbilda mig till brandingenjör gjorde jag lite allt möjligt. Det innefattar bland annat att spela innebandy utomlands, jobba på förskola och studera Teknisk Fysik. Jag är framförallt en riktig sportnörd som gillar att utöva flera olika idrotter, men även att titta på allt möjligt i sportväg. Just nu är det mountainbike som gäller, där Cykelvasan är årets höjdpunkt.

Hur har din yrkesresa sett ut fram tills nu?

Jag studerade i Lund där jag under sista året började jobba parallellt med studierna på ett mindre brandkonsultföretag som heter Bricon. Där jobbade jag ca. 1 år innan flytten gick till Gävle och AFRY. Där blev jag kvar i 5 år för att nu hamna på Briab i januari 2021. Jag har jobbat relativt brett tidigare, med ”vanlig” projektering men också med brand- och utrymningssimuleringar och analyser av ventilationsbrandskydd.

Varför blev det Briab nu?

Det är, som ofta, en kombination av anledningar som gör att man tar beslutet att byta arbetsgivare. Jag trivdes ganska bra på AFRY, men under en längre period var de flesta av mina uppdrag baserade i andra i delar av Sverige, så jag fick sällan se mina färdiga projekt i verkligheten. Eftersom Briab är väldigt starka här i Gävle, så tänkte jag ”If you can´t beat them, join them”. Det ska bli spännande att vara en del av Briab framöver! Än så länge har jag valt att jobba hemma, men jag längtar tills jag kan vara på kontoret varje dag. En ytterligare anledning som gjorde Briab intressant är att vi ligger i framkant när det gäller modellbaserad brandprojektering, det ser jag fram emot att vara en del av.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar det närmsta året?

Som alla andra hoppas jag att pandemin lägger sig så att man kan träffa släkt och vänner igen (och kollegor så klart!). Jag har några syskonbarn som jag gärna hade träffat mycket mer under senaste året! Något jag ser fram emot i jobbet är att jag skall hålla en föreläsning för studenter på LTU i utrymningssimuleringar.

Vilka är de tre bästa restaurangerna och dina tre favoritställen i Gävle?

– Tre bästa restaurangerna i Gävle: Söders källa, Söders källa och Söders källa! 😊
– Tre favoritställen: Forsbacka, Högbo Bruk samt Boulognern.

Vi börjar närma oss vår (även om temperaturen mest påminner om vinter) och även sommar! Var spenderar du helst din semester och vad gör du?

Antingen hemma och grejar med huset eller på mountainbike-semester i fjällen.

Och slutligen en klassisk intervju fråga – har du nån dold talang eller förmåga du vill dela med dig av?

Jag har bronsmedalj från högsta ligan i innebandy både i Danmark och Norge.

Jag säger tack till Mattias för en trevlig pratstund och inser att Söders Källa ska besökas innan jag far hemåt. Och sen funderar jag på hur det skulle vara att cykla 9 mil i skogen mellan Sälen och Mora. Och varför jag skulle göra det? Återkommer när jag kommer på några anledningar…

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår