Träffa våra nya medarbetare - Arvid Franzén - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Träffa våra nya medarbetare - Arvid Franzén

I den något kyliga vårsolen på Sveriges framsida, träffar vi Arvid som från hemstaden Skövde via en vända norröver nu anslutit sig till Briabgänget på Norra Hamngatan 4. Riktigt kul, tycker vi!

Arvid

Hej Arvid  och välkommen till Briab!
Berätta gärna kort om dig själv och din bakgrund

Jag är 24 år, född och uppvuxen i Skövde där min familj som består av mina föräldrar och mina två yngre syskon (22 och 16 år) bor kvar. Utöver skolan så spenderade jag min tid i Skövdes ishall där jag spelade Hockey tills det att jag var 19 år och valde att testade på ett år i Skara IK. När jag flyttade till Luleå så svalnade min hockey-satsning och jag började med ”hockeybockey”, innebandy och golf istället. Lag- och bollsporter är helt klart något jag trivs väldigt bra med och tycker är roligt! Att plugga till brandingenjör var inte helt givet men ingenjör eller läkare har varit i mina tankar från första början (utöver drömmen om att få köra ismaskinen såklart). Att flytta till Luleå kändes spännande och när jag fick höra talas om Brandingenjörsutbildningen där, så kände jag att det var ett bra val för mig!

Hur har din yrkesresa sett ut hittills?

På denna frågan hoppas jag om några år kunna svara något riktigt pampigt, men än så länge så har jag hunnit med att under somrar vara på räddningstjänsten i Skövde, på Brandprojektering och på Bengt Dahlgren. Hos Bengt Dahlgren var jag också timanställd under mitt år på RUB i Revinge som avslutades i december förra året. Nu ser jag fram emot en härlig resa med Briab!

Varför blev det Briab nu?

Jag sökte mig till Briab tack vare bra bemötanden under arbetsmarknadskvällar i Luleå och det goda ryktet från studenterna som varit del av NXT-programmet. Under intervjuerna förstärktes känslan av att man på Briab strävar efter att ha en god gemenskap och att det finns ett driv att utvecklas och bli bättre både bland individer och som företag. Det är viktiga punkter för mig. Nu några månader in så kan jag bara intyga att det är delar som märkts av. Det är roligt att gå till jobbet!

Vad har du för förväntningar och förhoppningar det närmsta året?

Jag har förhoppningar om att känna av framsteg i hur jag arbetar och växer in i mitt arbete. Jag hoppas också hitta delar av arbetet som sticker ut och känns lite extra viktiga och intressanta för mig. Jag vill gärna hitta några områden jag kan lägga lite mer tid på att utveckla. Utöver mitt arbete så hoppas jag på en härlig vår och sommar i Göteborg, kanske också att få ta en öl eller två när solen tittar fram.

Västkust

Du ska ju jobba på Briab i Göteborg – vad är dina tips på saker att göra eller platser att besöka

Som nyinflyttad i staden så förlitar jag mig just nu på andra kring denna fråga, så jag ställer gärna tillbaka frågan och tar gladeligen emot tips! Men en sak jag inte haft möjlighet till tidigare är att om man kan, ta båt till jobbet en solig morgon, det är en väldigt skön start på dagen!

Vi börjar närma oss vår (även om man inte kan tro det…) och även sommar! Var spenderar du helst din semester och vad gör du?

Ja det är fantastiskt, det jag helst gör är att umgås med vänner, spela golf, sitta på uteserveringar, spendera tid ute på sjö eller hav med familjen eller kanske en kombination av alla ovan och mer!

Och slutligen en klassisk intervjufråga – har du några dolda talanger eller förmågor du vill dela med dig av?

Talanger kan jag inte påstå, men dolt är det nog att jag spelat gitarr sedan länge och har under senare år haft ett intresse av att filma/fota/redigera som jag gärna hade blivit lite bättre på!

Tack Arvid. Och välkommen till Göteborg säger jag (jepp, jag bor i Gbg). Jag kan börja med några tips på det jag tycker om med Göteborg. Havet är nog nummer ett och det finns mängder med ställen att uppleva havet. T ex. en promenad runt Amundön med ett dopp längst ut. Man kan ta bussen till Marstrand och gå den svarta vandringsleden på Koön eller ta färjan över och gå runt Marstrandsön. Avsluta med ett dopp (året runt) och sen en bärs på Wärds.

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår