Briab växer med Prevecon - intervju med Björn, Gunilla och Fredrik - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briab växer med Prevecon - intervju med Björn, Gunilla och Fredrik

I början av november signerades avtalet där Prevecon, specialistkonsulter inom brandskydd och riskhantering, stiger ombord på Briabs tillväxtresa. Prevecon grundades 2000 och har 23 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. Bolaget har även kontor och verksamhet i Borås, Uddevalla och i Stockholm.

Briab växer med Prevecon, intervju med Fredrik, Gunilla och Björn

En höstkall dag i ett blött Göteborg träffar vi Gunilla Nilsson, ansvarig för Prevecon i Göteborg, Fredrik Hellgren, VD Prevecon och Björn Wulff, VD Briab, för att pratas vid om den stora, sedan 6 månader, välplanerade händelsen.

Berätta gärna lite kort varför Prevecon och Briab nu gör ”gemensam sak”.

Fredrik: ”Väldigt kort kan jag sammanfatta att mina kollegor delägare och jag känt och bedömt tiden mogen att ta nästa steg i Prevecons utveckling. Och då har vi i våra diskussioner mest utgått från att hitta bästa vägen för vårt teams utveckling, dvs. alla våra medarbetare och oss själva.

Björn: ”Vi har inte bara en vision att leda, inte följa, utan även ett uppdrag från våra ägare att färdas den vägen genom tillväxt. I det uppdraget har vi sedan länge haft ögonen på Prevecon, med stor respekt för bolagets team och kompetens. När vi tog chansen att inleda samtal med dem och det togs emot väl, kändes det toppenbra. Vilket det också gjort genom alla våra möten. Att vi passar bra ihop blev klart och tydligt, helt enkelt.

Gunilla, vad har du för förväntningar på ert nya sammanhang? 

Stora såklart! Det är ett omvälvande och viktigt beslut vi har tagit. Och på goda grunder vill jag påstå. Vi jobbar med brand och risk så vi är av naturen noggranna och grundliga. Det har varit många möten och diskussioner vilka medfört att vi känner att de förhoppningar mina delägarkollegor och jag har, kommer att förverkligas. Att vi kommer utvecklas, lära oss nytt, jobba med ännu fler intressanta uppdrag, stärka vårt kunderbjudande. I korthet har vi förväntningar på allt vi gör på dagarna. Sen är förhoppningen, eller snarare planen, tydlig att vi verkligen ska ta ett större och starkare grepp om marknadsledarskapet i västra Sverige.

Björn, hur ser du på Briab i västra Sverige framöver?

”Positivt naturligtvis, men det har jag gjort sedan vi öppnade kontor här. Att marknaden är högintressant och att vi behövs här, har stått klart länge. Men det kräver mycket av våra medarbetare att både växa verksamheten med högt tempo samtidigt som vi ska leverera ”the right side of risk” till våra kunder. Att kollegorna på Prevecon nu ansluter blir turbo på det vi vill nå här i Götet. Och jag måste passa på att ”credda” Briab Göteborg som verkligen utvecklats till ett super-team. Fantastiskt kompetenta och en härlig feeling. Eller ”go” feeling kanske man säger här på västkusten.” Och nu blir den ännu större och bättre! Gör-gött, enna!

Vilka uppenbara synergier ser ni på kort sikt, Fredrik och Björn?

Fredrik: ”Jag ser en hel del framför mig. Jag är lite allergisk mot klyschor som ”synergi”, men om man menar att då vi två blir en kommer det att generera kraft och möjligheter vi annars inte hade nått, var och en för sig, så ser jag det över hela brädet. Vi får till exempel tillgång till än fler kompetenser och kan ta ett större grepp och leverera ett högre värde till våra kunder, vilket är det absolut viktigaste. Vi kan lära av varandra och utvecklas både kompetensmässigt och geografiskt. Våra områden utbildning och forskning och utveckling kommer absolut att gynnas och växa av att vi går #tillsammansframåt.

Björn: ”Jag kan bara hålla med. Jag tycker det är värt att nämna att vi har olika kunder, med nästan inget överlapp här i västra Sverige, så där finns en fantastisk möjlighet att tillföra kraft, kompetens och värde åt båda håll. Både inom digitalisering och vår helhetserbjudande inom Brand, Risk och Säkerhet.

Fredrik, Gunilla och Björn, Briab

Vilken typ av konkurrenter, eller om ni vill branschkollegor, har ni varit tidigare?

Gunilla: ”Vi har nog varit mer branschkollegor än konkurrenter. Som jag nämnde tidigare har vi olika kunder och har sällan tampats på den spelplanen. Vi har även goda relationer på personliga plan. Dan Jernberg som är Konsultchef för Briab här i Göteborg, har tidigare jobbat hos oss på Prevecon. Sen har ett antal av oss studerat eller jobbat tillsammans och har relationer sedan tidigare.

Björn: ”Håller helt med och kan tillägga att brand och risk och i vårt fall även fysisk säkerhet, är en bransch där kollegialiteten oftast trumfar ”konkurrensen”. Jag får för mig att vårt gemensamma och yttersta syfte – människors trygghet och säkerhet – är en av anledningarna till det.

Nämn en sak där Briab och Prevecon är väldigt lika och en där ni är väldigt olika.

Gunilla: ”Jag upplever att vi har lika syn på samarbete inom bolagen, Våra medarbetares förutsättningar att göra ett bra jobb tillsammans, är mycket viktigt för oss båda. Men ytterst är det nog vår gemensamma inställning att kundens behov är styrande för allt vi gör och att vi alltid börjar med att hjälpa kunden definiera hur deras behov ser ut och ter sig.

Fredrik: ”Det som skiljer oss mest tror jag är, att med Prevecon ursprung i Göteborg är vi mycket bättre på ordvitsar än Briab. ”Om man är brandingenjör är man låg-utbildad då?”

Björn: ”Kan man egentligen tillägga något till det?

Trots regn, 7 m/s sidvind och en genomträngande 4 graders kyla lämnar jag kollegorna med en varm och go känsla. Detta känns genomtänkt och bra! Vi lär återkomma i ärendet. Tack för pratstunden Gunilla, Fredrik och Björn!

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår