Sommarsnack med kollegorna på Briab - Sara Sandell - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Sommarsnack med kollegorna på Briab - Sara Sandell

Äntligen Augusti! eller? Nåväl, vi lämnar kallaste juli på många år bakom oss, men märkligt nog känns det som det varit mängder med fina dagar ändå och vi har trots allt haft semester och ledigt. Underbart bara det! Vi är kvar i Stockholm och har nu fått en trevlig pratstund med Sara Sandell som arbetar med HR och gillar salta bad och Sveriges framsida (något jag sympatiserar stort med...)

Sara Sandell

Hej Sara, berätta lite kort om dig själv och din bakgrund!

Jag är född och uppväxt i Stockholm där jag även pluggade till personalvetare på Stockholms Universitet. Jag har bott och arbetat i Oslo ett år samt gjort en utbytestermin i Amsterdam. Nu bor jag tillsammans med min pojkvän och vi har precis flyttat in i vår nya lägenhet i Norra Djurgårdsstaden.

Varför blev du intresserad av HR, Human Resources, dvs att jobba med rekrytering av kollegor och dina medarbetares utveckling och verksamhet på Briab (för dom som inte vet vad HR är…)

Jag har alltid tyckt att det är roligt att jobba med människor och i rollen som HR-controller får jag en perfekt blandning av att vara med och utveckla processer och att jobba med våra medarbetare för att underlätta deras vardag.

Vilka är de största förändringarna inom HR har du upplevt under ditt yrkesliv

Jag upplever att det är alltmer fokus på att jobba digitalt, något som jag tycker är väldigt roligt och som också effektiviserar arbetet väldigt mycket. Exempelvis digitala utbildningar, personalsystem, digitala lönespecifikationer, tidigare har ofta t ex. utvecklingssamtal skrivits ut och sparats på ett papper någonstans, men digitaliseringen gör det möjligt att spara dessa på ett säkert och lättillgängligt sätt. Allt går mot att digitalisera ännu mer, vilket jag tror kan vara väldigt effektivt, men det är samtidigt viktigt att inte tappa det personliga mötet.

Vilka är de viktigaste fördelarna med digitalisering? men även vilka är de största nackdelarna du ser med just digitalisering? Och hur kan vi hantera dem?

Vi effektiviserar otroligt mycket och det underlättar verkligen arbetet. Vi har den här våren tydligt sett hur mycket vi kan utföra på distans tack vare digitaliseringen. Den största nackdel, tror jag, är att man kan tappa det sociala. Själv märker jag att jag saknar mina kollegor mycket och t ex. nått så enkelt som det spontana snacket vid kaffemaskinen.

Har du nån förebild inom ditt yrkesområde, eller i livet i stort?

HR har i stort har utvecklats mycket under de senaste åren och har gått från att vara en administrativ funktion till att vara och jobba strategiskt. HR frågorna har blivit en viktig del inom företagen och HR frågorna får verkligen ta plats. Så jag ser mycket upp till starka personer inom HR som driver sina frågor och som jobbar för att HR ska få den viktiga position den förtjänar. Jag tycker att Briab ligger långt framme där och det såg jag som väldigt positivt när jag sökte jobbet för drygt 1,5 år sen.

När trivs du som bäst med ditt yrke?

Jag trivs bäst när jag känner att det jag gör bidrar till att underlätta för verksamheten. Jag ser rollen för HR som en stödfunktion och jag vill i allt jobba för att hjälpa till att få verksamheten att flyta på så smidigt som möjligt. Ofta är det mycket som händer i bakgrunden som inte syns utåt, men som är avgörande för ett bra resultat.

Vad värderar du högst/mest med att jobba på Briab?

Andan som finns i företaget, helt klart! Den går inte riktigt att sätta fingret på, men det är en vänlig stämning där alla kan prata med alla och man känner sig väldigt hemma när man kommer in på kontoret.

Briab styrs i mångt och mycket av våra värdering – vad betyder det för dig och hur tar det sig uttryck i vardagen tycker du?

Jag tycker att Briabs värderingar slår igenom mycket i vardagen och att de är lätta att känna av och leva efter. Exempelvis så känner man aldrig att man kommer med dumma förlag utan alla att alla idéer välkomnas, genomtänkta eller ej.

 

Teams möte på Briab

Den senaste tiden har varit klart annorlunda mot normalt och vi har t ex. jobbat mycket hemifrån och möts på Teams eller Zoom. Vad har varit bra och sämre med det tycker du?

Jag tycker att det är fantastiskt att kunna ha möten på Teams då det ger möjlighet att inte bara höra varandra utan också ses ses och interagera. Vi har inom supportteamet (HR, IT, Finance) haft regelbundna möten och fikor bara för att kunna stämma av med varandra och få det där sociala som man annars tappar.

Hur har du själv påverkats? Tror du att ditt beteende kommer att förändras i framtiden.

Jag tror att jag i framtiden kommer att jobba mer hemma då man märker att det fungerar väldigt bra och det är lätt att fokusera och vara effektiv. Men inte varje dag, jag behöver få prata med mina kollegor och få sitta i lunchrummet och småprata.

Hade du nått drömyrke eller drömkarriär som barn?

När jag var liten var drömmen att bli delfinskötare.

Har du nått fritidsintresse, hobby eller passion utanför ditt yrke du vill berätta om?

Senaste året har jag hittat många nya hobbys, så nu gäller det bara att hålla igång dem. Jag har tagit förarbevis för båt, tagit jägarexamen och gått på tenniskurs. Jag har en pojkvän som älskar att träna så på sista tiden har det blivit många timmar på gymmet där det går ut på att lyfta så tungt som möjligt. Sommarens projekt blir att plocka upp golfspelandet som har legat på is i många år.

Vad ska en bra sommar-semester innehålla?

Framförallt mycket bad, jag trivs bäst i vattnet och jag helst spenderar helst största delen av tiden med att plaska runt, sen sol, glass, grillning, åka båt och vänner och familj. Då är jag glad.

Varför är din ort värd ett sommarbesök? Eller varför inte…?

Stockholm på sommaren är fantastisk! Bara att promenera runt i ”stan” eller ta en båt ut i skärgården är fantastiskt.

Dina sommarfavoriter:
Glass? Säkra kortet Magnum mandel
Låt? Det är något med sommaren som gör en nostalgisk och ju mer 90-tals låtar desto bättre
Klädesplagg? Klänningar, finns inget bättre
På grillen? Har precis köpt en ny grill så blir en hel del hamburgare eller kyckling
Fordon? Båt!
Sommarplats? Även om jag är stockholmare så har jag spenderat många somrar i Bohuslän och det är någon speciellt med klippor och saltvatten.
Netflix serie (vid regn å rusk) Ska någon dag plöja sista säsongen av Homeland, sen har jag fastnat mycket för svenska serier, t ex. serien Innan vi dör.

Då säger jag tack och hej till Sara. Inspirerad av allt kul Sara gör, väljer jag mellan att gå till gymmet och lyfta tyngder eller att ta en Magnum Mandel innan jag letar mig till ett lämpligt horisontalläge i solen. Jag väljer det senare.

 

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår