På rätt sida om risk - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

På rätt sida om risk

Under rådande omständigheter känns vårt motto "The right side of risk” tillämpbart och konkret och kanske är det än mer kritiskt att leva efter än någonsin.

Johan_närbild

Inom vår bransch finns i dagsläget ganska lite som rent faktiskt har förändrat eller försämrat vår gemensamma förmåga att driva projekt och planer framåt. Vi ska tillsammans med våra uppdragsgivare bygga ett hållbart och starkt samhälle och vi har alla förutsättningar att hantera vår del av riskkartan kopplat till Covid-19 samtidigt. Det åligger ett samhällsansvar på oss alla att föra våra uppdrag framåt, även om förhållandena är lite mer komplicerade än vanligt.

Anpassning, inte avvaktan!
På Briab gör vi bedömningen att det mesta kan och bör fungera för fullt och att det just nu handlar om att tillsammans med alla våra uppdragsgivare hitta rätt vägar för det. Vi vill inte, i onödan, förlora tid och möjligheter att komma vidare.

”IRL”
Det känns nästan onödigt att skriva det – i möjligaste mån avvaktar vi med personliga möten IRL (In Real Life), tills dess att läget återgår till det normala igen. Krävs det att vi sitter ner tillsammans har vi kunskap och eftertanke nog att klara det också. Sunt förnuft, mindre grupper, rätt avstånd, noggrann hygien och att vi sparar handslag till senare. Inte jättekonstigt!

Digitala möten – let’s make it happen!
Just nu arbetar vi intensivt med att styra om så mycket arbete och möten till det digitala som möjligt. Din kontaktperson på Briab kommer troligtvis alldeles snart höra av sig för att planera för digital samverkan. Behöver du hjälp av oss och vår IT-avdelning så säg till, vi vill verkligen få till det. Så fort och smidigt som möjligt.

Åtgärder på Briab
Interna åtgärder på Briab innefattar arbete hemifrån i största möjliga mån samt att vi rekommenderar digitala möten, både internt och externt. Dessutom minimerar vi tjänsteresor inrikes liksom ställer in alla utlandsresor. Slutligen gäller karantän efter hemkomst från utlandsvistelse och vi uppmuntrar alla medarbetare att förhålla sig till UD:s och andra myndigheters rekommendationer. Detta beslut handlar om att samhälleligt bidra till ett minskat resande för att begränsa allmän smittspridning.

 

Frågor?
Tvekan inte att höra av er. Vi finns tillgängliga.

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår