New Tech och framtid på Briab - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

New Tech och framtid på Briab

Vad har VR, AR, DS, IoT, Drönare och Bimfire Suite med varandra att göra? Jo, allt stod på agendan på vår kickstart in i 2020 – Briabs New Tech and Future day. Och allt hänger ihop i den digitaliserade verklighet vi stormar mot. På många sätt är vi redan där, men det står helt klart att möjligheterna är oändliga och behovet stort inom vår bransch – Samhällsbyggandet.

New tech på Briab

Med i princip alla Briabs medarbetare på plats från runt om i Sverige var förväntningarna höga och stämningen på topp. Gedigna förberedelser och superspännande teknologiområden gjorde dagen till en succé. Visserligen arbetar vi alltid med att utmana och förbättra hur vi gör saker, men att få lyfta blicken och titta runt hörnet lite övergripande och utanför det dagliga sätter saker i perspektiv och visar på sammanhang som gör oss än bättre på att hjälpa våra uppdragsgivare till ”rätt sida risk”

VR i BIM världen hos Briab

VR och BIM

Dagen startade med energi och inspiration från Michael Thydell, en av Sveriges mest erfarna BIM strateger, tidigare på BIM Objects, nu i egen verksamhet. Micke visade på hur VR och BIM kommer att underlätta och effektivisera byggbranschen i allt från designfasen till den dagliga förvaltningen. Tänk att kunna gå runt och känna in rummen innan byggnaden ens är byggd. Och funderar man på förvaltning så känns möjligheterna oändliga till effektivisering redan vid projekteringen.

Nalin Roselea visar AR på Briabs New Tech dag

Scanning och AR

Vår kollega from Down Under, Nalin Roselea, visade möjligheter och vad vi redan gör kopplat till med Augmented Reality (AR) och scanning av befintliga byggnader.

Smart utrymning

Nödbelysning och hänvisningsarmaturer är nyckelprodukter för att skapa effektiva och hållbara utrymningslösningar i fastigheter. Här har vi på Briab Products & Solutions förmånen att arbeta med AWEX, förmodligen Europas starkaste utvecklare och tillverkare av dessa system. Kenneth och Johan på Briab P&S visade på det senaste nyheterna och pratade om Dynamic Signage där vi med hjälp med IoT kan anpassa skyltar och utrymningsvägar efter de aktuella och föränderliga hotförutsättningarna i en byggnad. Otroligt spännande och inte svårt att se nyttan!

Kenneth Lodeklont, affärsområdeschef för Briab Products& Solutions berättar om framtidens utrymning

En högst konkret överblick med hjälp av drönare

Här kan vi prata om att förena nytta med nöje. Emmanuel på vårt Malmökontor har använt Drönare vid ett antal projekt för att få bättre överblick och kontroll över ytor och områden vid Risk Management projekt. Det kan handla om farliga verksamheter och krav enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO) där vi hjälper vår uppdragsgivare att möta och överträffa krav.

Briab Bimfire Suite

Vår egenutvecklade digitala funktionalitet för Fire Safety Design (FSD) var naturligtvis en viktig punkt på agendan. Den lanserades i höstas och Briab Bimfire Tools, det första verktyget, har rönt ett fantastiskt mottagande på marknaden. Vårt fokus var det som komma skall, dvs Briab Bimfire Share som kommer bli en game-changer för FSD och BIM. Du kan läsa mer på briab.bimfire.app

En hemlig avslutning

Efter ett gediget New Tech pass var det dags för framtid och där lägger vi locket på och sammanfattar med att action speaks louder than words. Så vi håller det för oss själva och siktar på att i handling #tillsammansframåt visa på våra utvecklingsplaner i det vi gör framöver.

 

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår