Briabs expert varnar för allvarliga höghusbränder i Sverige - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briabs expert varnar för allvarliga höghusbränder i Sverige

Som en konsekvens av Grenfellbranden 2017 uppmärksammades bristande systemfel i Storbritanniens byggregler. I ett forskningsprojekt kan vi visa att det är fel som även går att hitta i Sverige.

Expert_varnar

De svenska systemfelen uppmärksammades i rapporten ”A Review of the English and Swedish Building Regulatory Systems for Fire Safety” författad av Michael Strömgren och Brian J. Meacham. Projektet finansierades av Brandforsk och leddes av Lunds universitet. Ett konkret bevis på vad som händer när informationskedjan brister i vårt system är bland annat det höghus i Malmö som fick sin fasad utbytt på grund av brandrisken i det ursprungliga materialvalet. Nu uppmärksammas systemfelen ytterligare när vår brandskyddsexpert Michael intervjuas i Sydsvenskan.

I intervjun understryker Michael vilka problem som kan uppstå med dagens byggsystem och efterfrågar att Sverige påbörjar den digitalisering av brandsäkerhet som Storbritannien nu håller på att genomföra.

Briab har tidigare uppmärksammat just eventuella brandfarliga fasader i svenska höghus, och det gläder oss att det får ta plats i det mediala utrymmet. Det är viktigt att vi fortsätter arbetet med att förebygga bränder, och det på två fronter. Vi behöver fortsätta verifiera att existerande byggnader uppnår satta säkerhetskrav samtidigt som vi framöver bör se över både byggregler och kontrollsystem.

Som Sydsvenskan-prenumerant kan du läsa hela artikeln här.

 

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår