Ny på Briab men nygammal i Göteborg – Lucas Andersson - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Ny på Briab men nygammal i Göteborg – Lucas Andersson

Briab i Göteborg har vuxit sedan kontoret etablerades för ca. 3 år sedan. Verksamheten utvecklas fantastiskt tack vare engagerade medarbetare och duktiga och krävande kunder. Därför är vi glada och stolta över att få välkomna Lucas Andersson till gänget. Vi passade på att ställa några frågor häromdagen


Lucas Andersson, Briab Göteborg

Hej Lucas, vad jag förstår så har du precis börjat på Briab  – har du några spontan reflektioner efter dina 2 första veckor?

Yes, jag har precis kommit igång med ett superhärligt gäng som har mycket stor drivkraft i att samarbeta för att hitta bästa lösningen för våra kunder! Jag ser också en vilja att utveckla analysmetodik och hitta nya vägar för att optimera brandskyddet i byggnader och anläggningar utan att tumma på säkerhetsnivån, som jag också brinner för (ja, det var ett aktivt ordval).

Berätta lite om din bakgrund, var kommer du ifrån och vad har du gjort innan Briab i Göteborg?

Jag kommer ifrån Åled, som är ett litet samhälle utanför Halmstad, som jag lämnade för studier i Luleå direkt efter gymnasiet. I Luleå fann jag mitt stora intresse inom brandskydd i form av konstruktionsbrandskydd och läste både Brandingenjörsprogrammet och påbyggnaden Civilingenjör Brandteknik. Efter examen flyttade jag direkt till Göteborg för att komma närmare hem, men också för att jag alltid haft siktet på Göteborg som staden att slå rötter i. Innan Briab har jag jobbat på ÅF/AFRY i Göteborg sedan våren 2017, där jag gjort lite allt möjligt i projektväg så som tunnlar, sjukhus, badhus etc. Utöver brandskyddsprojekteringen har jag jobbat med att hitta analysmetoder och business cases för konstruktionsbrandskydd. Utvecklingsarbetet har gjorts för att kunna optimera brandskyddet för bärande konstruktioner. Mitt fokus har legat på kombinationen av beräkningsmetoderna FEM och CFD för att definiera en mer realistisk brandpåverkan på bärande konstruktioner med hjälp av programmen FDS och COMSOL Multiphysics i relation till Eurocode.

Lucas Andersson

Varför blev det Briab?

Jag såg en stark vilja att utmana konventionella lösningar för att driva branschen framåt. En vilja som jag såklart delar! Och att det i sin tur skapar ett öppet diskussionsklimat angående annorlunda idéer. Sen har jag gamla kollegor och kursare som talat mycket gott om Briab, vilket också var ett incitament för att välja Briab som nästa steg i arbetslivet.

Hur har du det om 12 månader?  

Svår fråga! Jag hoppas att vi kan utveckla affärsmodellen kring analyser och bygga tydliga business cases kring dessa så att vi lättare kan hjälpa kunderna att optimera sitt brandskydd på ett kostnadseffektivt sätt utan att tumma på säkerheten. Det hoppas jag är en naturlig och förkommande del av mitt och vårt arbete om 12 månader.

Varför ska man jobba med dig och Briab?

För att jag med Briab vill leda och inte följa! I mitt fall innebär det att vi är införstådda med hur man kan välja en alternativ brandskyddsmetod som passar kunden bättre, men att vi ser till att vi har en erforderlig brandskyddsnivå trots att lösningen ifråga är okonventionell. På så vis driver vi branschen framåt.

Har du några laster eller svagheter som du vill ”outa”?

Ska man tvunget lyfta fram något, så skulle jag säga att jag tenderar ibland att få lite tunnelseende på detaljer och glömmer bort makroperspektivet.

Om du inte jobbade med det du gör vad skulle du göra då? 

Jag är väldigt intresserad av fiske, så skulle nog kunna tänka mig att bli fiskeguide och jobba med fiskevård på något vis. Kanske ha en båt och erbjuda fisketurer.

Har du nått motto i livet eller klokskap du fått av nån gammal vis släkting?

Jag brukar skämtsamt säga att självförtroendet är det sista som överger en, delvis som en pik emot jantelagen men också för att motivera mig själv att våga tro på min egen förmåga.

Lucas Andersson, Beach volleyball

Vad är det bästa med Göteborg och vad får man inte missa om man kommer hit?

Mina två favoritställen i stan är Beach Center i Kviberg med sina beachvolleybollplaner både inom- och utomhus men också Stora Amundön, som är ett lättillgängligt friluftsområde vid havet, strax sydväst om centrala Göteborg.

Jag tackar Lucas och håller med om att Amundön är något riktigt speciellt. Där blir det med största säkerhet både en långpromenad och ett dopp i helgen! Rekommenderas varmt! Året om!

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår