Briab säkrar The Forest i Dubai - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briab säkrar The Forest i Dubai

Den svenska medverkan vid världsutställningen Expo 2020 är en vårt lands största exportsatsningar under de närmsta åren. Deltagandet finansieras gemensamt av stat och näringsliv. Vi på Briab har fått och påbörjat det hedrande och utmanande uppdraget att brandskyddsprojektera The Forest, Sveriges unika paviljong.

shutterstock_1196821240

Photo: Shutterstock

EXPO 2020 och Covid-19

Med hänsyn till rådande Covid-19 pandemin är det värt att nämna att Expo 2020 har tagit beslutet att skjuta upp världsutställningen ett år. Invigningen är planerad till den oktober 2021.

Följ händelseutvecklingen här 

Samordning och tolkning av brandskyddsarbetet

Briab har tillhört den svenska projekteringsgruppen som arbetar tillsammans med Arkitekten, Alessandro Ripellino Arkitekter, Studio Adrien Gardère och Luigi Pardo Architetti. I arbetet med The Forest har Briab samverkat med lokala brandkonsulter i Dubai där en del i utmaningen har varit och är fortfarande, att tolka det lokala regelverket, vilken inte varit helt lätt. Mer om denna utmaning framöver i kommande artiklar.

Här berättar Alessandro Rippelino om The Forest

Klicka på bilden nedan så får du se en kort film om projektet (du får scrolla ner lite när du kommer till EXPO2020 sajten.)

The Forest, Sveriges paviljong på EXPO2020 Dubai

The Forest
Photo: Alessandro Ripellino Arkitekter/Studio Adrien Gardère/Luigi Pardo Architetti

Team Briab

På Briab består det rutinerade och erfarna teamet i huvudsak av Therese Samuelsson och Fredrik Hiort. Men naturligtvis med backning av hela Briabs sammanlagda kompetens och engagemang.

Therese sammanfattar upplevelsen:
– Som uppvuxen i Norrbotten med skogen precis utanför fönstret så har det varit väldigt roligt att få vara delaktig och projektera en paviljong som hämtat inspiration just från den svenska skogen. Men det har varit en utmaning i att kunna få igenom en byggnad i trä i en del av världen som inte är van med trä som byggmaterial. Rätt gjort, med en sund brandsäkerhetsstrategi och val av brandskydd, vet vi att vi kan skapa säkra träbyggnader. I många delar av världen förhindras tyvärr innovativa säkerhetsmetoder av traditionella godkännandeprocesser. ”


 

Briab officiell sponsor

Briab är även officiell sponsor då Briab Products & Solutions, som arbetar med kunskap och systemlösningar inom utrymning, förser den svenska paviljongen med nödbelysning och hänvisningsarmaturer.

– Det är verkligen kul att kunna bistå denna stora svenska exportsatsning, till gagn för hela vårt näringsliv. Vi blir alla lite stolta, naturligtvis över The Forest, men även att våra produkter och vår kunskap finns på plats för allas säkerhet, säger Kenneth Lodeklint, Affärsområdeschef på Briab P&S

Expo 2020

Världsutställningen Expo 2020 i Dubai öppnar under oktober 2021 och håller öppet under drygt 170 dagar. Med över 60 live event per dag och en uppskattad publik på över 150 000 besökare per dag blir det en fantastisk miljö att både ta in världen och visa upp Sverige.

– Medverkan vid Expo 2020 ger svenska företag en möjlighet att nå ut till kunder inte bara i gulfområdet utan hela världen. På Expo 2020 kommer svenska företag kunna visa upp sina världsledande hållbarhetslösningar och fantastiska innovationskraft, säger Utrikesminister Ann Linde.

Det kommer mera…

Den bärande idén för Expo2020 är Connecting minds, creating the future” och svenska paviljongen The Forest ligger i området som har Sustainability som huvudtema. Med andra ord, det finns hur mycket intressant och spännande som helst att skriva om framöver och mycket som ligger precis i linje med det vi på Briab jobbar för. Träbyggnation, nya smarta sätt att bygga och brandskydda, input från andra utställare och inte minst alla planerade och oplanerade möten med människor och idéer på plats.

 

 

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår