Briab blir Gasell för tredje året i sträck. - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Briab blir Gasell för tredje året i sträck.

Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför utser Dagens industri de snabbast växande företagen till Gaseller. DI ser det som sin uppgift att hylla och lyfta fram dessa företag runt om i landet och gör det genom att i åtta orter tillägna en galakväll i deras ära. Den kvällen kommer Briab bevista för tredje året.

Brandskydd, Brandskyddsbeskrivning, Ventilationsbrandskydd

För er som inte känner till DI Gasell kan det vara intressant att ta del av kriterierna man ska uppfylla för att bli ett Gasellföretag:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.
Brandskydd, Brandskyddsbeskrivning, Ventilationsbrandskydd

Vi lyckade samla några ur Briabs ledning för att ställa ett par frågor om utmärkelsen och att ha lyckats tre år på raken. Sara Kåberg, ekonomichef, Hendrik Trepp, styrelseledamot och Björn Wulff, vVD tog sig tid att berätta lite om utmärkelsen och arbetet med att möta och i fler fall överträffa kriterierna.

Hej Sara, Björn och Hendrik! Grattis till Årets Gasell igen!

Tack. Det känns bra. Igen!

Tredje året i sträck!  – hur känns det Sara, mer än bra?

Faktiskt ganska överväldigande! Det var stort första året, ännu större att lyckas göra om det – men som vi förstår det, är det inte så många företag som lyckas med kriterierna tre år på raken. Så det känns riktigt bra! Och vi alla på Briab är väldigt stolta över varandra! #tillsammansframåt har vi ju samlats under sedan vi började resan och den får lite extra tyngd och innebörd denna stund.

Björn, vad skulle du säga ligger bakom Briabs ihållande tillväxt?

Uthållighet, mod och affärsmagi. Dom två första är ganska givna – Vi har vägrat ge upp vår tanke och vår strategi. Vi har kollektivt kämpat för det vi tror på och stått stadiga i våra värderingar och vår vilja att växa och komma framåt, även när branschen inte förstått eller hängt med. Mycket av vår tillväxt handlar om alla nya tjänster och kundvärden vi lyckats skapa med breddningen av vårt erbjudandet. Vår ursprungliga affär är oerhört viktig för oss, men också att tillföra nytt, vilket idag står för cirka hälften av vår omsättning. Det visar att vi har lyckats oerhört väl med våra satsningar på att växa och rusta oss för att möta framtidens behov på marknaden, får man säga.

Hur många Gasell år siktar ni på, Hendrik?

Vad säger Dagens Industris regler? Vi har stor respekt för att ju större vi blir, ju mer krävande blir det att växa på samma drastiska sätt. Samtidigt känner vi ju alla att vår resa på Briab bara har börjat. Det mesta, för att inte säga allt, står framför oss!  Vi är idag ett företag med en plattform och förutsättningar för att växa som egentligen är mycket bättre och starkare än där vi stod för tre-fyra år sedan. Så med det sagt är målet att fortsätta plocka Gaseller i många år framöver. Finns det något företag som blivit Gasell tio år i rad? Vårt svar blir då tio (minst)!

Kan ni ge tre goda råd till företag som vill sälla sig till Briab och Gasellflocken, typ nästa år?

Daniel Ek sa i ett sommarprat att han talat med Bono om begreppet ”Good things happen to good people”. Bono hade avfärdat ordspråket och sagt: ”Bullshit! Good things happen to people who believe in what they do, and are willing to work their ass of”. Även om vi på Briab inte håller med fullt ut, då vi anser att en god arbetsmiljö och ett sunt förhållande mellan arbete, familj och fritid är en förutsättning för långsiktig utveckling och framgång, så ligger det nånting i Bonos resonemang. När man tittar på Briabs resa så är det lätt att endast se toppen av isberget – All den fantastiska framgång vi haft med företaget är resultatet av det enorma dagliga driv, engagemang, vilja och kraft till utveckling som våra medarbetare stått för. Så, börja med fantastiska människor och en stark affärsidé och komplettera med att aldrig ge upp, även när motvinden piskar, så har du de tre viktigaste ingredienserna till att bli ett Gasellföretag nästa år.

Vi tackar för pratstunden och önskar trevlig Gasellgala den 4 december och ser fram mot att pratas vid igen om ett år. För fjärde gången.

 

 

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår