Rapport från Göteborg - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Rapport från Göteborg

För en dryg månad sedan tog Göteborg hem Årets Tillväxtkommun 2020 på Fastighetsgalan. Vi passade på att prata med vår kollega och Göteborgschef, Oskar Ekberg, om just Götet, rikets andra stad och framsida.

Briab, Göteborg

Varför tror du Göteborg tog priset?

Min upplevelse är att det finns en bra underliggande motor i kommunen via industrin samt ett antal större infrastruktursatsningar som gör att många ser ljust framåt och vågar satsa. Tillväxt föder tillväxt!

Vad ligger bakom framgångarna?

Som alltid hårt arbete och en vilja framåt och kanske lite av att det känns som att det är Göteborgs tur nu.

Hur är det att driva ett företag som Briab i Göteborgsmiljön?

Det krävs alltid mycket tålamod att driva och utveckla ett företag, men att göra det i en tillväxtkommun är ju givetvis lättare och mer motiverande. Vi har utvecklats fint sedan vi slog upp portarna, men det finns mängder mer att göra, så det är med glädje och spänning vi tittar framåt!

Nu låter väldigt mycket bra, finns det något som saknas, som skulle kunna sätta ännu bättre fart på utvecklingen?

Det behövs fler och fortsatta långsiktiga investeringar inom grön teknologi och hållbarhet för att möjliggöra en långsiktig tillväxt.

4Z3A0450

Nanna och Karolina i vårsolen utanför Briabs kontor på  Norra Hamngatan 4

Vilka är dina tre favoritställen i Göteborg – dvs vilka tre fastigheter tycker du bäst om och varför?

Jag gillar Kronhusbodarna för dess historia och man känner alltid en tyngd i en byggnad som har funnits med länge. Sedan gillar jag Liseberg utifrån dess möjlighet att underhålla och glädja Göteborg och slutligen Centralstationen då den så tydligt är förknippad med att starta en resa eller att komma hem.

ÖIS, GAIS, Häcken eller Blåvitt?

Fotbollsintresset är inget som jag tyvärr vårdat under senare tid men det har alltid funnits en förkärlek för Blåvitt sedan barnsben och det är ju något som sitter i. Ränderna går aldrig ur, så att säga.

Vi tackar Oskar för gött tjöt (så säger man här i Göteborg) och ser hur han drar på headsetet och dyker in i nästa möte. Känner att man gläds åt tanken att Liseberg kommer att öppna 1 maj om allt går väl och FHM ger sitt ok. Valkyria i 105 km/h rätt ner i en underjordisk tunnel, det blir nått det!

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår