Nytt från Briabs FoU experter i senaste Bygg & Teknik - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Nytt från Briabs FoU experter i senaste Bygg & Teknik

I senaste numret av Bygg & Teknik bidrar våra medarbetare Michael Strömgren och Fredrik Nystedt, från vårt FoU team i Malmö, med kunskap och insikter om högaktuella områden inom framtidskritisk brandforskning. Länkar till artiklarna finns längre ner.

crowd management

Att mäta och värdera risk vid dimensionering av brandskydd
av Fredrik Nystedt

Under de senaste 25 åren har risk som koncept, dvs. kombinationen av sannolikheten för en brand och de konsekvenser som branden medför undersökts och prövats vid analytisk dimensionering av flera olika delar av brandskyddet. Boverkets anger kvantitativ riskanalys som en tillgänglig verifieringsmetod, men några kriterier för att utvärdera brandsäkerheten när metoden används finns inte. Läs hela artikeln här

Brandskydd i fasader kräver ett helhetsperspektiv
av Michael Strömgren, Briab, Lunds Tekniska Högskola och Patrick van Hees, Lunds Tekniska Högskola

Senaste årens krav på minskad energiförbrukning har lett till användning av nya innovativa fasadsystem där en del material är ytterst brännbara Det visades sig vid Grenfell-branden i juni 2017. Dessa nya innovativa fasadsystem har dock flera byggnadstekniska funktioner och det är viktigt att beakta alla dessa vid valet av system. Därför är ett helhetsperspektiv nödvändigt. Läs hela artikeln här

Passa även på att ta en titt på Briab FoU här på sajten och tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer eller om vi kan hjälpa till .

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår