Välkommen till Briab, Charlotte! - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Välkommen till Briab, Charlotte!

Nyligen började Charlotte Bjärhov sitt uppdrag som Briabs nya Chief Financial Officer (CFO). Charlotte är och kommer att vara en central och sammanhållande person på vårt företag med många olika tjänsteområden, kontor, medarbetare, med tillväxt och utveckling ständigt på agendan.

Charlotte Bjärhov, CFO Briab

Hej Charlotte, välkommen till Briab. Du är efterlängtad och vi är verkligen glada att ha dig ombord.

Tack! Kul att äntligen vara här!

Berätta gärna lite kort om vem du är och vad du kommer ifrån, gärna lite personligt för det gillar vi.

Jag är 43 år och bor jag i en lägenhet vid Zinken med man och 3 barn (Bonne 3 år och Ebba och Tuva som är 11 år). Jag är uppväxt i Hässelby och har bott i Stockholm i princip hela mitt liv. Tror jag flyttat 15 gånger sen jag flyttade hemifrån så jag har bott i flesta stadsdelar och en gäng förorter och vid det här laget.

Hur har ditt yrkesliv sett ut hittills?

Jag jobbade ett par år på McDonalds och i krogbranschen efter gymnasiet. Efter det pluggade jag till civilekonom och har nästan dubbla examen för att jag inte kunde välja bana. Till slut vann företagsekonomi över nationalekonomi. Mitt första jobb efter skolan var som controller och innesäljare på ett dataföretag. Jag har  jobbat som ekonomichef/CFO sen 2007, först på en eventbyrå, i en mediekoncern, på ett företag som utvecklade grafiklösningar för mediaproduktion och nu senast på Utbildningsradion. De flesta företag jag arbetat på har varit entreprenörsföretag, vilket jag trivs bra med. Jag gillar verkligen att jobba nära verksamheten.

Varför blev det Briab?

Ja, varför Briab? Först var det ju såklart energin hos de personer jag träffade på mina intervjuer. Men det som framförallt lockade mig till Briab var värdegrunden och grunderbjudandet. Det kändes som att detta är ett företag där man bryr sig om både individen och att ha ett hållbart företag och varumärke. Samtidigt är det en superspännande fas att komma in i nu, med nya ägare och tillväxtplaner. Det ska bli så kul att vara en del av det här företaget och växa tillsammans med er.

Var det något du reflekterade särskilt över under rekryteringsprocessen – särskilt bra, underligt, spännande, ovanligt eller annorlunda med Briab?

Nä, egentligen inte. Skulle väl vara att det stod ”en CFO i världsklass” i annonsen vilket gav mig precis lagom mycket hybris och gjorde att jag sökte jobbet.

Vad är det viktigaste med ett bolags ekonomi och finanser, anser du?

Först det självklara, att det är viktigt att ett bolags finanser är i ordning så att pengarna används på rätt sätt så att bolaget är i balans, både på kort och lång sikt. Men när det gäller ekonomifunktionen roll i förhållande till resten av företaget så tycker jag att det är viktigt att vi fungerar som både stöd och styrning och att vi jobbar utifrån verksamhetens behov och affärslogik tillsammans med resten av företaget. Jag vill att den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen ska kännas logisk för alla som jobbar på Briab och att det är naturligt att prata om hur det går, både när det går bra och när det går mindre bra.

Vad är det svåraste att förklara för nån som inte har ekonomi som sitt dagliga jobb?

Oj, svår fråga… förmodligen att ekonomi inte är någon exakt vetenskap som t ex. matte, utan att det handlar lika mycket om att tolka lagar och regler som det gör att räkna på saker. Det och att man faktiskt kan vara en rätt skoj och härlig person trots att man älskar siffror, struktur och regler 😉

Slutligen, en sådär klyschig ”måste fråga”  – har du några dolda talanger eller passioner?

Passioner vet jag inte, jag älskar långa stökiga middagar (eller gjorde innan Corona i alla fall) och att vara ute i skogen, att vandra och att springa. De flesta av mina dolda talanger är för töntiga för att avslöja så här men jag kan slicka på min egen armbåge (prova, det är inte så lätt som du tror).

Vi tackar Charlotte för en trevlig pratstund och springer direkt till ett enskilt ställe där vi omedelbart får nackspärr och hoppas att ingen såg oss…

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår