Bimfire Tools tar nästa steg - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Bimfire Tools tar nästa steg

I veckan lanseras senaste versionen av Bimfire Tools, en mjukvara som möjliggör för brandskyddsprojektering i BIM-miljö. I samband med lanseringen blir Bimfire Tools en egen, fristående verksamhet.

Bimfire

I veckan lanseras senaste versionen av Bimfire Tools, en mjukvara som möjliggör för brandskyddsprojektering i BIM-miljö. I samband med lanseringen blir Bimfire Tools en egen, fristående verksamhet.

Det är både utvecklings- och marknadsmässigt viktigt att Bimfire Tools får leva och växa på egna meriter och drivas separat från vår konsultverksamhet. Vårt mål är att digitalisera och integrera brandskyddsdisciplinen fullt ut i det modellbaserade arbetssättet. För att göra det behöver vi ta hjälp av våra branschkollegor. Ytterst är visionen att skapa ett mer hållbart byggande. För att nå dit behöver hela brandsektorn bli mycket bättre på att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter, säger Johan Norén, Affärs- och Utvecklingschef.

Bimfire Tools är en Autodesk Revit-applikation för brandskyddsdata. Sedan lanseringen 2019 har teamet i nära dialog med användare och samarbetspartners tagit fram en ny version för en bättre användarupplevelse och smidigare projektering.

Med vår nya ägare Alder, som har sitt fokus på hållbarhet, och vårt väletablerade samarbete med Symetri och Addnode Group som tillväxtmotorer känner vi stor tillförsikt att Bimfire Tools gör sitt verkliga genombrott under de närmsta 12 månaderna. Genom att ta branschen in i den digitala tidsåldern lägger vi en stabil grogrund för alla våra spännande utvecklingsidéer, avslutar Fredrik Fahlén, Key Account Director för Bimfire Tools.

För mer information om Bimfire Tools kontakta:

 

Fredrik Fahlén
​Key Account Director, Bimfire Tools

​fredrik.fahlen@bimfire.se

​010-2038017

 

Johan Norén
​Affärs- och Utvecklingschef

​Johan.noren@bimfire.se

​08-406 66 06

 

Vad är Bimfire?

Bimfire Tools är en Revit-applikation för brandskyddsprojektering. Genom att låta brandskyddsdata integreras direkt i BIM-processen skapas ett digitalt arbetsflöde och du får en obruten kedja av information. På så vis kan du vara säker på att du har rätt information genom alla led. Det bästa av allt: all brandskyddsdata blir tillgänglig för framtidens förvaltning. Läs mer om Bimfire Tools här.

 

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår