Trä är det enda förnyelsebara byggmaterialet, men... - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Trä är det enda förnyelsebara byggmaterialet, men...

... vad krävs för att vi skall kunna utnyttja möjligheterna fullt ut i framtiden?

Magasin-X-Vasakronan-White-Uppsala1-1140x500

För oss som jobbar med brand och risk innebär det en spännande utmaning. Särskilt då uppsidorna är många med trä som byggmaterial. En skön tanke är t ex att det tar bara några minuter för vår svenska skog att producera material tillräckligt för ett flervåningshus i trä.

Magasin X är fantastiskt exempel på ett trähusprojekt vi har jobbat med på vårt kontor i Uppsala. Vi på Briab har bistått Vasakronan med brandskyddsteknisk rådgivning och grundläggande projektering som del i en förstudie. Då Magasin X kan bli Vasakronans första kontorshus byggt helt i trä har det varit särskilt viktigt att rätt förutsättningar skapas för vidare utveckling, projektering och utförande. Utöver uppdragsansvarig Andreas Johansson har Anders Paulsson och Fredrik Nystedt deltagit i processen med spetskompetens inom träbyggnad respektive analytisk dimensionering.

Om Vasakronans Magasin X
Uppsala Kommun har antagit en detaljplan som möjliggör byggnation av Magasin X i kvarteret Fjalar, vid Resecentrum i centrala Uppsala. Magasin X omfattar sju plan och 11 000 kvadratmeter uthyrbar area. Vasakronan har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete och söker ständigt nya sätt att utveckla metoder, modeller och arbetssätt för att minska bolagets klimatavtryck. Ett sätt att göra detta är att hitta alternativa byggmetoder och material.

Läs mer om projektet:
https://www.svenskbyggtidning.se/2018/04/24/vasakronan-far-detaljplan-forsta-kontorshuset-tra/]

Briab på Build In Wood – Köpenhamn
Nästa vecka skall vår kollega Fredrik Nystedt prata på Build in Wood konferensen i Köpenhamn 30-31 maj. Ta en titt på deras sajt och de fantastiska träbyggnader som planeras och uppförs runt om i världen! Titta lite extra på W350 som planeras byggas i Tokyo.

Läs mer:
http://buildinggreen.eu/buildinwood/

 

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår