Bluebeams grundare Richard Lee, blir ny styrelseordförande - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

Bluebeams grundare Richard Lee, blir ny styrelseordförande

Med en ny styrelse med internationell erfarenhet av digital transformation och affärsutveckling växlar vi på Briab upp tillväxttakten. Målet är internationell expansion men också utveckling av nya innovativa tjänster

Lee 2

“Briabs ambition är att vara bäst i branschen och leda utvecklingen framåt. Vår nya styrelse blir en viktig del i att nå vår vision”, säger Fredrik Hiort, VD och en av grundarna av Briab.

Richard Lee ordförande

Ny styrelseordförande blir Richard Lee, grundare och tidigare VD och koncernchef i Bluebeam Inc. Richard tar med sig två decenniers erfarenhet av att utveckla och tillföra ny teknologi till marknaden. Senast handlade det om byggandet av Bluebeam, den ledande kollaborativa plattformen för arkitekt-, ingenjörs- och byggindustrin (AEC).

Enligt Richard kan verklig förändring bara ske när man på allvar utmanar status quo, när människor utvecklas och är övertygade om att allt är möjligt.

– Briab har kulturen, värderingarna och visionen att förändra världen inom brandsäkerhet och riskhantering. Jag är hedrad över att få vara en del av resan och tillsammans med den övriga styrelsen bidra till att Briab når sina mål, säger Richard Lee.

Ser nya möjligheter

I styrelsen kommer även Eva Schelin, VD på IQ Samhällsbyggnad, att ta plats. Som chef för IQS strävar hon efter innovation och tillämpad teknik i den byggda miljön. Hennes expertis blir en styrka i Briabs expansion mot nya, mer omfattande, riskhanteringslösningar för byggbranschen. Hon ser inte minst att den kommunala sektorn kan dra nytta av Briabs lösningar.

– Briab kan bidra med kunskap om brandsäkerhet, Crowd Dynamics och materialtester för att förbättra processer och kvalitetsstandarder för det kommunala samhällsbyggandet i Sverige och Europa, säger Eva Schelin.

Ny i styrelsen är också Hendrik Trepp. Hendrik har en bakgrund som managementkonsult och har tidigare varit styrelseordförande för Capacent, som noterades på Nasdaq OMX i Stockholm 2015. Hendrik ser strategiska tillväxtmöjligheter för Briab.

– I många fall kan snabb organisk tillväxt kompletteras med strategiska investeringar som inte bara adderar nya produkter och tjänster, utan också ökar kapacitet och geografisk räckvidd, säger Hendrik.

I styrelsen ingår sedan tidigare Briabs teknik- och forskningschef Johan Norèn, som drivs av att föra riskhantering och brandsäkerhetsfrågor längre uppströms i design- och byggnadsflödet.

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår