SIS utser TK 181 till Årets Tekniska kommitté! - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Nyhet

SIS utser TK 181 till Årets Tekniska kommitté!

I skarp konkurrens med många vassa Tekniska kommittéer inom Swedish Standards Institute tog vår forskningsexpert Michael Strömgen och TK 181 hem vinsten. Stort Grattis säger vi!

IMGP0618-1140x500

SIS erbjuder företag, myndigheter och organisationer som är verksamma i Sverige att påverka innehållet i svenska och internationella standarder. Standarder tas fram och finns inom alla samhällets områden, till exempel bygg och energi, hälso- och sjukvård, industri och material, informationshantering, miljö, kvalitet och hållbarhet. En stor dela av arbetet bedrivs i  ca. 300 olika tekniska kommittéer (TK) där standarder utvecklas inom allt ifrån skruvhylsor till socialt ansvarstagande, maskinsäkerhet, Internet of Things, miljöpåverkan, förpackningar och mycket mer.

I TK 181 där vår kollega och Forskningsexpert Michael Strömgren är ordförande, är fokus utveckling av standards inom brandskydd och relaterat säkerhetsarbete.

– Det känns mycket bra. Det är roligt att vårt arbete uppmärksammas. Just nu har kommittén på gång en ny nordisk kvalitetsstandard för brandskydd och vi tittar också på nya områden som digitalisering och BIM, säger Michael Strömgren.

Så här löd juryns motivering:

”Kommittén har ett brett deltagande från branschen, de deltar aktivt på nationella möten och är väl förberedda och nöjda med arbetet, SIS service och sammansättningen av kommittén.

Kommittén har också bidragit med flera framstående experter vilket har resulterat i flera viktiga internationella standarder och gett svenska företrädare strategiska roller i olika nordiska och internationella kommittéer och arbetsgrupper. Kommittén har det senaste året tagit fram en guide som ska ge branschen vägledning i att tillämpa standarder och med detta bidrar kommittén till att skapa ett bättre och säkrare samhälle. ”

Alla vi på Briab är stolta och glada över TK 181 och Michaels vinst och arbete med att utveckla och förbättra brandsäkerhet.  Vi önskar ett stort och rungande grattis!

Vill du komma i kontakt med Michael och vår FoU gäng, skicka ett mail!

För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår