Så blev min NXT tid - Alva Vennström - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

NXT-stories

Så blev min NXT tid - Alva Vennström

I NXT Stories berättar våra NXT'are om sin tid på Briab. Vilka förväntningarna hade de och hur levde tiden hos oss upp till dem? Vad var roligast och vad var mest utmanande? Och inte minst, lever vi på Briab som vi lär?

Alva Vennström - NXT 2021

Hej Alva,
Berätta om dina förhoppningar och förväntningar inför NXT tiden.

Efter att ha läst om tidigare NXTare så blev jag väldigt intresserad av Briab och den möjligheten som erbjöds. Jag såg verkligen fram mot att få testa på brandkonsultyrket då vi bara snuddat vid ämnet i utbildningen och att få fortsätta lära mig ännu mer om det.

Hur levde verkligheten upp till dina förväntningar?

Verkligheten levde upp och över mina förväntningar! Det var superbra att få en veckas introduktion för att komma in i tänket och det var roligt att få träffa kollegor från olika kontor som hade hand om de olika passen. Det var otroligt lärorikt att få spendera en sommar på Uppsalakontoret med enorm stöttning och bra gemenskap. Jag har verkligen fått se hur yrket fungerar och fått erfarenheter av det. Trots coronasituationen blev tiden som NXTare väldigt bra, så jag kan ju bara tänka mig hur det skulle vara om världen inte såg ut som den gjorde.

Vad har du jobbat med och hur du upplevt det? Mötte du några särskilda utmaningar eller oväntade händelser?

Jag har fått vara med på många olika delar av konsultyrket med allt från platsbesök, brandskyddsbeskrivningar, åtgärdsförslag, möten osv. Det har varit en stor variation av arbetsuppgifter vilket jag tycker varit väldigt lärorikt. Jag har även själv fått ha kundkontakt, det tog ett tag innan jag förstod att det faktiskt var min jobbtelefon som ringde och inte någon kollegas. Det var lite nervöst, men intressant, att direkt få ta del av andra inblandade aktörers tankar kring ett projekt. Sedan har jag även suttit med ett internt projekt där jag uppdaterade mallen för ”Brandskydd under byggtid”, vilket även det var roligt att få nöta in sig på ett specifikt ämne.

Vad tycker du har varit roligast och mest givande?

Variationen av arbetsuppgifter har varit mest givande då det verkligen visat bredden av saker man kan pyssla med som brandkonsult. Det har varit väldigt roligt att få hänga på kontoret med kollegorna där man kunnat fråga om vad som helst och få tag del av deras kunskaper för att själv lära sig.

Tycker du att vi lever som vi lär på Briab?  Hur är det med Leda inte följa och #tillsammansframåt. Är vi konstruktivt modiga och hur är det med upptäckarglädjen på Briab?

Jag tycker det stämmer in på Briab! Det har verkligen känts som att alla vill hjälpa varandra framåt i och med att alla finns tillgängliga för att hjälpa till vid eventuella frågor och problem.

Hur är det att vara tillbaka på universitet? Har ni kunnat jobba något på distans ännu? Har det funkat för er?

Jag har nu under hösten främst fokuserat på mitt examensarbete för att bli klar med det innan årsskiftet. När tid har funnits över har jag försökt kika in på veckomöten, väldigt roligt att ännu känna sig lika välkommen fast man inte befinner sig på plats på kontoret!

Vi tackar Alva för en fin pratstund och vad vi uppfattar som ett gott betyg på NXT tiden och önskar lycka till!

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår