Linnea Lindeblad - Briab NXT - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

NXT-stories

Linnea Lindeblad - min NXT story

I NXT Stories berättar våra Briab NXT'are under året om sin tid på Briab. Hur var förväntningarna och hur levde tiden hos oss upp till dem+ Vad var roligast och vad var mest utmanande? Och inte minst, lever vi på Briab som vi lär?

Linnea Lindeblad BriaB NXT

Berätta om dina förhoppningar och förväntningar inför NXT tiden.

Innan jag började på Briab NXT hade jag ingen erfarenhet av yrkeslivet som Brandingenjör. Jag var därför väldigt nervös, då kurserna vi läst på programmet varit väldigt teoretiska. Mina förhoppningar var därför att få mer inblick i hur yrket är och hur det fungerar i praktiken. Utöver det hade jag, såklart, även förhoppningen att trivas på arbetet.

Var kommer du ifrån och vad har du gjort innan NXT på Briab?

Jag kommer från Helsingborg och innan jag började på Briab hade jag läst 3 år på brandingenjörsprogrammet på Lunds Tekniska Högskola.

Hur tycker du att NXT-verkligheten levde upp till dina förväntningar?

Som nämnt innan hade jag ingen praktisk erfarenhet av yrket. Jag var väldigt öppen med det och skojade ofta om att jag inte ens visste hur en EI60-vägg såg ut. Det togs dock emot väldigt bra på kontoret och jag fick många chanser att följa med ut på byggen för att se hur det fungerade i praktiken. Jag blev väl omhändertagen och fick stort förtroende att klara av olika projekt. NXT-tiden levde verkligen upp till mina förväntningar och jag lärde mig extremt mycket under sommaren.

Linnea Lindeblad - min NXT story

Berätta gärna lite om vad du jobbat med och hur du upplevt det. Mötte du några särskilda utmaningar eller oväntade händelser?

Under sommaren fick jag arbeta mycket med inventeringar, vilket gjorde att jag fick komma ut mycket. Jag fick även göra en del relationshandlingar och skriva PM på de olika projekten. Det var utmanande då det inte var något jag lärt mig under utbildningen. Men jag upplevde att jag fick mycket stötting av kollegorna, som var väldigt öppna och hade ett bra bemötande.

Vad har varit roligast och mest givande med din tid som NXT’are?

Det jag tar med mig av min tid som NXT’are är hur mycket förtroende jag fick och det fina välkomnandet jag fick under sommaren. Jag gillade även att jag, utifrån förutsättningarna som fanns, fick prova på att göra olika saker. Introduktionen vi fick i början av sommaren var väldigt betryggande då det gjorde att man ”vaggades” in i lagom takt.

Tycker du att vi lever som vi lär på Briab?  Hur är det egentligen med att Leda inte följa och #tillsammansframåt. Är vi konstruktivt modiga och hur är det med upptäckarglädjen på Briab?

Uppfattningen jag fått från min tid på Briab är att det är ett företag som lever upp till sina motton.

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår