Har du skyddsrum i din fastighet - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Har du skyddsrum i din fastighet?

Har du frågor om vad som gäller och vad ditt ansvar är?
Eller behöver du support med besiktning och kontroll av dina skyddsrum?

Besiktning Skyddsrum

En stor del av Sveriges cirka 65 000 skyddsrum kan inte ställas i ordning inom 48 timmar. Runt 80 procent av skyddsrummen har sådana brister att de inte klarar MSB’s krav.
Enl 4 kap 2§ Lagen om Skyddsrum, är du som ägare av fastigheten skyldig att underhålla skyddsrummet så det behåller samma funktion som när det byggdes.

 

rickard-malm-briab

Skyddsrum ska klara en bomb fem meter bort

Skyddsrum ska ge skydd åt människor i krig. I Sverige finns det cirka 65 000 skyddsrum med plats för sju miljoner människor. Ett skyddsrum är en del av en byggnad med förstärkta väggar och dörrar som kan stå emot tryckvågor från bomber, bränder och bråte från rasande hus.

Runt 80 procent av skyddsrummen har sådana brister att de inte klarar MSB's krav.

Vill du veta mer?
Hör av dig via formuläret.

Hej, jag heter Rickard Malm och är skyddsrumsexpert på Briab. Vill du veta mer hur vi kan hjälpa er med att få ordning på era skyddsrum, tveka inte att höra av dig!

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

rickard-malm-briab

Mer nyfiken på Briab som företag? Gå vidare till Briab.se pil

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår