Briab NXT traineeprogram - Brandskydd, Ventilationsbrandskydd, nödbelysning - Briab

Briab NXT traineeprogram

Alva, Daniel och Frida – årets NXT’are!

Vi säger välkomna till våra tre nya medarbetare och deltagare i vårt traineeprogram Briab NXT. Det är fjärde året vi genomför programmet och vi ser fram mot en givande och intensiv period som börjar med uppstart på Briab i Stockholm. Du kan lära känna våra NXT’are lite närmare här bredvid i NXT Stories.

Samarbete och samverkan på Briab

Ansökningsperioden inleddes i mitten av december förra året och med tanke på pandemi och dess märkliga och ofta oväntade påverkan på allt omkring oss, undrade vi lite vad som skulle hända? Kan man vara trainee på ZOOM? Kan man ha virtuella trainees? Och vill nån vara det överhuvudtaget?

Stort intresse och många sökande

Vår undran övergick snart i förvåning över att så många duktiga aspiranter sökte och att anpassningen av NXT programmet till en ”pandemi-mode” funkade väl. Vi hoppas dock naturligtvis att läget förbättras så vi kan träffas och jobba mer IRL när det drar igång inom kort. Efter en rejäl screening-insats av alla ansökningar landade vi slutligen med kalas-kandidater till årets tre platser. Och dem träffar ni här bredvid, som sagt.

Kick-start på karriären

NXT tiden för våra trainees ska ge en kick-start rätt in i arbetslivet och sätta tonen för den framtida karriären. Och vi har en del signaler på att det har varit så för våra tidigare NXT’are.

”Min tid som NXT’are bär jag med mig än. På många sätt kan jag känna att den gjorde mig helt säker på att jag verkligen ville jobba med just detta och att det var ”min grej”. Jag fick helt enkelt en bra början på mitt ”professionella självförtroende”, typ, sammanfattar Erik Bryngelsson, riskkonsult på Briab.

Idag jobbar ett antal NXT’are från tidigare år på Briab och ytterligare ett par deltagare har jobbat här, men gått vidare av olika anledningar. Möjligheten att bli kvar på Briab efter programmet ligger på många sätt i deltagarnas egna händer, även om uppdrag och behov självklart också spelar in. Men vi växer och skall växa än mer, så förutsättningarna är goda.

”NXT-tiden fortsatte in i min anställning och nu känner jag mig väl etablerad och trygg i min yrkesroll här på Briab. Men inte för trygg, lite utmanande och läskigt måste det vara för att det ska va intressant, säger Johanna Hammarberg, brand- och riskingenjör på Briab.

Vill du veta mer inför Briab NXT 2022

Briab NXT är en viktig del av vår verksamhet och utveckling, så vi är glada och stolta över varenda ansökan vi får och ser det som ett tecken på att vi erbjuder något bra. Vill du veta mer om programmet och hur det funkar är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Du kan även maila NXT’arna och fråga. Eller så väntar du till ansökningstiden öppnar i slutet december 2021, skickar in din ansökan och kanske får uppleva Briab NXT fullt ut.

Play
För mer information, kontakta:
Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår