Frukostseminariet: Cirkulär ekonomi i byggindustrin - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Seminarier

Från linjärt samhällsbyggande till cirkulärt. Vårt ansvar.

Datum: 2017-11-21

Tid: 07:30 - 09:30

Seminariet är avslutat

Naturens kretslopp är den givna inspirationen och att bevara förutsättningarna för den är målet. Hur skall vi tänka och förändra för att arbeta med och för naturen, snarare än tvärtemot den. Och varför är det extra viktigt för oss i Byggbranschen?

earth-850x500

Dagens linjära ekonomiska modell har visat sig ohållbar för både ekonomin, miljön och människor. Den orsakar t ex brist på naturresurser, för hög belastning på vårt ekosystem, prisfluktuationer på råmaterial och risker i leverantörskedjorna. Förståelsen för att den linjära ekonomiska modellen måste ändras växer överallt. Ekonomisk tillväxt måste frikopplas från ett ständigt råvaruuttag. Här har vi i Byggbranschen både en enorm möjlighet och ett stort ansvar att utvecklas och driva förändring. Inte sällan brukar vi vilja se oss som samhällsbyggare och i det begreppet ryms rimligtvis ett större ansvar än att bygga fastigheter.

Välkommen till höstens andra Briab Mornings där vi börjar bända och böja i det linjära tänkandet. Din hjälp behövs!

ingela_wickman_bois-768x500

Ingela Wickman Bois har stor erfarenhet från flertalet branscher och positioner inom näringslivet, inom kommunikation, strategi, produkt-, process- och affärsutveckling med innovativt ledarskap och förändring som en röd tråd, t ex för Colgate-Palmolive, Unilever, Arla Foods och Vattenfall. Med en färsk Master från top-rankade MBA programmet ”Enterprise, Innovation and Circular Economy” Bradford University & Business School är Ingela nu en hängiven kunskapsspridare genom egna föreläsningar och i sin roll som rådgivare till näringsliv och Regeringskansli för synergier och värdeoptimering av cirkulära strategier, affärsmodeller och möjligheter till samarbete. Ingelas högre syfte är att driva fram ett cirkulärt systemskifte och därmed ett framtida hållbart samhälle.

Välkommen på frukostseminarium tisdagen den 21 november kl 07.30–09.30 på Magnus Ladulåsgatan 65 i Stockholm

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår