Digital disruption? Vad är det egentligen? - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

Seminarier

Digital disruption? Vad är det egentligen?

Datum: 2017-10-04

Tid: 07:30 - 09:30

Seminariet är avslutat

Välkomna till säsongens första Briab Mornings som handlar om digitalisering och hur den påverkar oss och kommer att förändra förutsättningarna för våra affärer. Vad menas med delningsekonomi och disruptiva affärsmodeller? Och vad behöver vi göra för att fortfarande kunna erbjuda marknaden ett värde om 3 år? Efter höstens första Briab Mornings kommer du förstå utmaningen bättre och se möjligheterna lite tydligare.

Landningssida_frukost_4_justerad_text

Få har väl lyckats undgå Uber, AirBnB och att Facebook har ett par miljarder användare idag. Begreppet ”disruption” må låta som en floskel, men det är fakta att det bara har gått 9 år sedan några studenter kom på att man kunde tjäna lite extra på att hyra ut en bit av lägenheten och en luftmadrass. Idag förmedlar man mer än 500.000 privata boenden i 192 länder och 33.000 städer och värderades redan efter 6 år till ca 70 miljarder US dollar. Så för världens hotellägare är begreppet mer än en floskel. Det är en verklighet att ta på allvar.

Hur ser din verklighet ut?

Omvända världen

Det som kallas den digitala transformationen handlar mycket om att förstå framtidens behov och skapa konkurrensfördelar genom nya affärsmodeller, snarare än att förfina befintliga.

Storlek, som tidigare varit en styrka, börjar nu snarare bli en nackdel i den allt mer agila världen. Öppenhet, samarbete och att dela med sig har ersatt affärshemligheter, exklusivitet och konkurrens som framgångsfaktorer.

Och det är inte bara snack – det märks. På 60-talet var snittåldern på ett Fortune 500-företag 60 år. Idag snittar de på 10 år. Av de bolag som utgör Fortune 500 år 2020 antas mer än 75% vara yngre än 5 år.

Landningssida_frukost_4_justerad_2-768x500

Fredrik Angin kommer att prata om både hot och möjligheter med digitalisering och den massiva och fundamentala förändring den skapar förutsättningar för. Fredrik har under de senaste åren arbetat med digital utveckling i Stena Metalls alla bolag, men även som stöd och föreläsare inom området för andra företag.

Fredrik har precis lämnat uppdraget som Digital Innovationschef på Stena för att i egen verksamhet koncentrera sig på att hjälpa företag och verksamheter med den digitala utmaningen. Eller möjligheten, som han hellre uttrycker det.

Välkommen på frukostseminarium onsdagen den 4 oktober kl 07.30–09.30 på Magnus Ladulåsgatan 65 i Stockholm

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår