Rebecka Lundblad Roth, LTU - Briab - Brand, Risk & Säkerhet

NXT-stories

Rebecka Lundblad Roth, LTU

rebecka_lundbladh_roth_ltu

Berätta lite om dina förhoppningar och förväntningar inför traineetiden.

När jag fick möjligheten att bli en del av Briabs nysatsning Briab NXT blev jag såklart jätteglad. Det kändes spännande att få ta del av ett traineeprogram som pågår även under studietiden och att få perspektiv på hur studierna rimmar med arbetslivet. Det kändes även inspirerande att få vara en del av ett företag som ligger i framkant, med viljan att förändra branschen.

Vad har du jobbat med och hur det varit, tycker du?

Traineeprogrammet startade med att vi fick genomgå Briab Academy. Kollegorna på Briab höll i föreläsningar och delade med sig av sin kunskap om hur det är att jobba som konsult. Vi fick även en inblick i alla affärsområden och möjligheter som finns inom Briab. Under sommaren tilldelades alla trainees varsitt internt sommarprojekt, ett projekt som vi själva fick vara med och välja. Eftersom jag läser civilingenjör inom brandteknik blev det självklara valet att inrikta mig på konstruktioner. Samtidigt som sommarprojektet pågick fick jag arbeta med verkliga projekt. Jag fick bland annat skriva brandskyddsbeskrivningar, göra beräkningar av takkonstruktioner, följa med på projekteringsmöten, utförande kontroller och mycket mer! Sammanfattningsvis skulle jag säga att arbetet varit utmanande, lärorikt men framförallt roligt. Det är en väldig bredd på kompetensområdena inom Briab vilket känns bra för mig som är ny inom branschen.

Vad har varit roligast och mest annorlunda mot vad du föreställde dig?

Som pricken över i:et fick vi trainees följa med på Briabs årliga konferensresa. Denna gång bar det av till Gdansk. Under den tiden vi var där fick vi ta del av framtidstankar inom företaget och även spåna över vad vi tror att vi inom företaget kommer att vara om 5 år.  Denna resa gav mycket inspiration i form av föreläsningar men framförallt genom att se hur drivna alla kollegor är att få företaget framåt.

Vad gör du nu?

Nu är jag tillbaka på universitetet för att påbörja mitt sista år. Efter att ha fått mersmak av arbetslivet på Briab känns det extra roligt att veta att jag får fortsätta att arbeta vid sidan av studierna. Arbetet sker då på distans med god kontakt med min handledare Therese som stöttar mig i dom projekten jag blivit tilldelad.

Dela eller skicka till en kollega

Hantering av personuppgifter (GDPR)

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress gdpr@briab.se.

Briab – Brand & Riskingenjörerna AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

Jag förstår